Sportlövészet: Európa- bajnoki cím Eszékről

Kategória: Sport 2019. március 25. hétfő, 10:08

2019 Torok Ferenc EB 001Több érmet is szereztek a magyar sportlövők az eszéki junior légfegyveres Európa-bajnokságon, ahol a harmadik napon a fiú légpuskás csapat aranyérmet szerzett, soraiban a mindössze 15 esztendős Török Ferenc, a Csepel Lövész Egylet sportolója.

Az Európa- bajnokságot egy háromfordulós versenysorozat előzte meg, s a csepeli sportoló a három válogató versenyen nyújtott teljesítményével biztosította helyét az utazó csapatban.

A fiú légpuskás csapatok elődöntőjébe jutott, Klenczner Márton, Pekler Zalán és Török Ferenc összeállítású együttes már az alapversenyben toronymagasan a legjobban teljesített, ami előrevetítette egy esetleges aranyérem megszerzését is. A fiúk aztán nem is okoztak csalódást, előbb a németeket, majd a döntőben az oroszokat is legyőzték, így végül Európa-bajnokok lettek!

Az egyéni versenyszámok alapversenyében a legjobb eredményt elérő magyar versenyzőként a csepeli sportoló az előkelő 4. helyen jutott be a 8 -as döntőbe. A fináléba jutott versenyzők között Török Ferenc a maga 15 évével a legifjabbnak számított, így már az is hatalmas fegyvertény volt, hogy kiharcolta a döntőbe jutást. A fináléban végül a 6. helyen végzett, ami mindenképpen kiemelkedő teljesítmény, különösen úgy, hogy komoly nemzetközi tapasztalata korábban nem volt.

Csepel Lövész Egylet