Élsportolóink felkészülése is jól illeszkedik a táborozásba

Kategória: Sport 2019. július 07. vasárnap, 10:46

IMG 4585A Csepel Öttusa és Vízi Sport Egyesület nyári tábora a harmadik hetén is túljutott, és továbbra is sok gyerek (vagy szüleik) gondolta úgy, hogy a nyári szünetben a legjobb elfoglaltságot a mi táborunkban találják meg. Időközben a nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit a tábornak otthont adó csepeli strand, de ez pillanatnyi fennakadást sem okozott programjaink lebonyolításában, minden a megszokott rend szerint, gördülékenyen zajlott július első hetében is.

Táborunk egyik nem titkolt, nagyon fontos célja, hogy az öttusa, az úszás és a vívósport számára minőségi utánpótlást találjon a táborozók körében. A „külsős” táborozókkal együtt versenysportolóink is a strandon készülnek fel az előttük álló feladatokra, ami azért jó, mert motiválja a civilként jelen lévő gyerekeket a sport felé történő orientálódásra. Sportolóink a napot úszással és futással kezdik, aztán következik a lövészet, Laser Run és esetenként egy kis tornagyakorlat, amennyiben az belefér az edzésidőbe. A fárasztó igénybevételt követően egy egészséges ebéd, majd a jól megérdemelt rövid pihenő szerepel a programban, melyet a technikai számok gyakorlása követ. (Természetesen a napirendből nem maradhat ki a csapatépítő program sem, ami kiváló levezetése az egész napos tevékenységnek) A technikai számok egyikét, a vívóedzéseket Németh Tamás és Németh Zsolt egykori olimpikonok vezénylik, így elmondható, hogy tökéletes alapokra, illetve fejlődésre tesznek szert versenyzőink, akik a lovagló edzéseket Belák János utánpótlás edzőnk vezetésével egy kicsit távolabb, a ráckevei korax lovardában végzik, mind kezdő, mind pedig haladó szinten. A meglehetősen szoros, ám szakmailag annál hasznosabb programot ezen a héten sárkányhajózás, akadályfutás, röplabda és asztalitenisz foglalkozások tettek színesebbé, a felhőtlen szórakozást nyújtó strandolás pedig már a mindennapok szerves részévé vált a táborban.
A tábor „külsős” résztvevőinek a Csepel Öttusa és VSE versenyzőinek felkészülését testközelből szemlélve láthatóan kiváló motivációt jelent a program, jó látni, hogy felnéznek a sportolókra, az általuk elvégzett kemény munkára, és többekben érlelődik a döntés, hogy maguk is kipróbálják valamelyik sportágat.

Csepel Öttusa Média