Nyomtatás

Balatonberényben táboroztak a csepeli diákok

Kategória: Sport 2019. július 12. péntek, 12:09

vizieletmentesÉvek óta balatoni táborozás várja a csepeli tanulókat szinte a nyári szünet első napjától, így idén sem maradhatott el a diákok számára jól megérdemelt közös nyaralás. Június 22 -től július 9 -ig ötnapos turnusokban több, mint 150 csepeli tanuló vet részt az ezúttal új helyszínen, Balatonberényben rendezett eseményen. A Jenei János által vezetett csepeli testnevelő közösség alkotta táborvezetés idén is remekül kézben tartotta a dolgokat, a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület pedig honvédelmi sportprogramokkal (HS) is színesítette az amúgy is meglehetősen változatos kínálatot nyújtó rendezvényt.


A napi program nagyjából így nézett ki:
Ébresztő reggel 7:30- kor, reggeli torna, azután reggeli, amit az ilyenkor elmaradhatatlan „szobaszemle” követett, majd következtek a sportfoglalkozások: (lézer)pisztolyos és puskás lövészeti gyakorlat, terepismeret és életmentő gyakorlat, villám- tájékozódása, majd egy jól megérdemelt balatoni strandolás vetett véget a délelőtti etapnak. A fürdés után ebéd, majd némi tábori eligazítás jött melyet követően csendes pihenőre vonultak a táborlakók. Ennek 14:30- kor vetett véget a táborvezetés, aztán ismét jöhetett a strandolás, különféle vízi- játékokkal, strandröplabdával avagy vízilabdával. Az ezt követő programban minden egyes nap olyan remek elfoglaltságok is szerepeltek, mint a számháború, rókavadászat,  geocaching vagy a térképrajzolás, csillagles, illetve a vidám pillanatokat hozó főzőverseny. A hét minden napján más és más feladatokat értékelt a táborvezetés, amit este 7- kor vacsora követett, majd 22 órakor nyugovóra tértek a tábor lakói.

- Azt hiszem, hogy az egész éves iskolai sportprogramnak, -ami a Csepel Öttusa jóvoltából végigment az összes  csepeli általános iskolában és a Jedlik Gimnáziumban- nagy hasznát vette az ide ellátogató 150- nél is több kerületi diák, akik elsősorban a Széchenyi, és a Jedlik sulikból jöttek táborozni - mondta el Jenei János táborvezető. E- sportprogramnak köszönhetően a gyerekek már nem teljesen ismeretlenül fogtak neki olyan feladatoknak, mint a villám- tájékozódás, vagy a lézeres pisztolylövészet. Újdonság volt a lézeres puskával végrehajtott lövészet, ami még a 17 éves „nagylányok” és „nagyfiúk” tetszését is szinte maradéktalanul elnyerte, csak úgy mint sok egyéb más is. Azt gondolom ez egy olyan remek program, ami igazán folytatásra méltó! Nem beszélve az igazán kiváló, új helyszínünkről, Balatonberényről, ami a lehető legjobb választás volt, és akár, mint állandó táborozási helyszín is gondolatokat ébreszthet... Saját vízparttal rendelkező 2,5 hektáros, nem zsúfolt területről beszélünk, közel, s távol remek kirándulóhelyekkel, melynél keresve sem találni jobb helyet a szünidejüket töltő csepeli gyerekeknek.

Köszönjük Csepel Önkormányzata, a Dél- Pesti Tankerületi Központ és a Honvédelmi Sportszövetség (HS) támogatását.

Csepel Öttusa Média