Csepeli búvársikerek a berlini Eb-n

Kategória: Sport 2019. szeptember 26. csütörtök, 11:12

 

buvarok

Eredményes Európa-bajnokságot zártak a Csepel Barakuda Búvár SE versenyzői Berlinben. A versenyen tíz ország junior és felnőtt versenyzői indultak.

 

A csepeli sportklubot Wágner Zsófia, Szász Tamás, Várszegi Vendel, Májer Zsófia és Hofmeister Alíz képviselte az egyhetes versenyen. A magyar csapat egyik legeredményesebb sportolója Szász Tamás lett.

 

A junior versenyző két arany-, két ezüst-, illetve egy bronzéremmel térhetett haza. Paralel versenyszámban Szász Tamás mellett Várszegi Vendel i s dobogóra állhatott, ezüstérmet szerzett. A válogatott csoportos versenyszámokban is sikeresen szerepelt. Míg a Wágner Zsófia és Hatházi Katalin páros Európa bajnok lett Monk- gyakorlatban, addig a női csapat (Wágner Zsófia, Májer Zsófia, Hofmeister Alíz, Hatházi Katalin) csoportos tevékenység versenyszámban szerzett ezüstérmet.

 

A férfiválogatott (Szász Tamás, Várszegi Vendel, Balázs Péter, Cséplő Kelen) is remekül teljesített a kontinens-viadalon, második helyen zárta a versenyt.

 

„Nehéz volt a felkészülés időszaka, ennek ellenére egy jó Európa-bajnokságot zártunk, mind az ifik, mind pedig a felnőtt versenyzők tekintetében. Májer Zsófia újonc volt csoportos versenyszámban, de így is remekül helyt állt, másodikok lettek. Szász Tamásnak is nagyon jól sikerült az Eb-szereplés, jó formában volt. Az egész csapat ügyesen úszott, a csepeli búvárok kiválóan teljesítettek” – értékelte a kontinensbajnokságot Szászné Bundy Erzsébet edző. A dobogós eredmények mellett számos pontszerző hely is született. A versenyszezon az Eb-vel lezárult, de jövőre újabb megmérettetések várnak a csapatra. • PE

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 26. csütörtök, 11:30