Szenzációsan szerepeltek atlétáink hétvégén a Magyarország Fedettpályás Újonc Bajnokságán

Kategória: Sport 2020. február 03. hétfő, 08:39

dacSzombaton és vasárnap került megrendezésre az év első korosztályos országos bajnokságára Budapesten, a Syma csarnokban.  

Az újonc korosztályt /2007/ a Csepeli Diák Atlétikai Club részéről két versenyzőnk képviselte, akik nagyszerű egyéni rekordokat elérve bizonyították tehetségüket, felkészültségüket és edzőik szakértelmét.

Moskola Zsombor kezdte meg az éremgyűjtést, mindjárt a legfényesebbel ötös ugrásban, ahol is 12,99 m-es nagyszerű egyéni rekordot elérve állhatott a dobogó legfelső fokára, mint újonc országos bajnok. 

Nem adta alább a 60 m-es gátfutásban sem, ahol az előfutamban, majd a döntőben is egyéni rekordot elérve, s 9,32 mp-es nagyszerű idejével lett országos bajnok ebben a versenyszámban is.

 A két aranyérem mellé a verseny másnapján 60 m-es síkfutásban szintén egyéni rekordot futva másodikként ért célba, s ezzel ezüstérmet kapott. 

Két arany- és egy ezüstérmével ő lett az egyik legeredményesebb fiúversenyző.

Diemer Anna Sára a verseny elő napján 60 m-es gátfutásban, az előfutamban és a döntőben is egyéni rekordot futva, harmadikként ért célba, s vehette át az országos bajnokság bronzérmét.

A verseny második napján magasugrásban nagyszerű versenyzéssel, kimagasló egyéni rekordot elérve, 158 cm-es ugrásával nyerte meg az újonc országos bajnoki címet, s vehette át az aranyérmet.

A két versenyzőnk összesen három aranyérmet, egy ezüstöt és egy bronzot begyűjtve a legeredményesebb egyesületek közé emelte a Csepeli Diák Atlétikai Clubbot.

 

Ugyan csak ezen a hétvégén került megrendezésre a MASZ Nyílt Fedettpályás Versenye, ami jó felkészülési és erőfelmérési lehetőséget adott az elkövetkező országos bajnokságok előtt. A versenyen egyesületünket hárman képviselték, sajnos betegségek miatt többek távol maradtak.

 A serdülő fiúknak megrendezett 60 m-es gátfutásban, mind az előfutamban és a döntőben is egyéni rekordot futva, Pesti Máté nagyszerű 8,44 mp-es időeredménnyel másodikként ért célba, ami nagyon jó előjel a jövő héten megrendezésre kerülő országos bajnokság előtt. 

Ivancsó Adrienn 60 m-es gátfutásban 9,93 mp-es eredménnyel ért célba, míg Szűcs Richárd 60 m-es síkfutásban 7,43 mp-el idei legjobb eredményét érte el.  

Gratulálunk versenyzőinknek és edzőiknek! Hajrá Csepeli DAC!

Utoljára frissítve: 2020. február 03. hétfő, 08:55