Nyomtatás

Újra edzésben a csepeli utánpótláskorú sportolók

Kategória: Sport 2020. május 25. hétfő, 08:52

dacA járványügyi vészhelyzet korlátozásainak enyhítése után a Béke téri sportpályán folytatják az edzéseket a Csepeli DAC versenyzői – közölte érdeklődésünkre Vágó Imréné, az egyesület elnöke.

A veszélyhelyzet idején egyénre szabott tréningtervek alapján végezték el az előírt feladatokat, amelyekről videókat készítettek. A felvételeket az edzőik elemezték, és látták el tanácsokkal a sportolókat. Később parkokban, zöldövezeti tereken is gyakoroltak. Jelenleg már a sportpályán tartják az edzéseket, de ezeken a kicsik még nem vesznek részt. Szigorúan betartják a járványügyi szabályokat, amelyek főként az egymástól való távolság betartására vonatkoznak. Elsősorban erősítések, az állóképesség fejlesztése szerepel a gyakorlatok között, vagyis amolyan pótalapozást végeznek. Leghamarabb augusztusban lehetséges versenyük, miután a Magyar Atlétikai Szövetség erre az időpontra tűzte ki az atléták országos bajnokságát.

A Csepel Utánpótlás Sportegyesület sportolói május 18-tól szintén elkezdték az edzéseket a Hollandi úton található új labdarúgópályán. Közleményük szerint a járványra való tekintettel a Magyar Labdarúgó Szövetség ajánlásait figyelembe véve folytatják a tréningeket. Az óvodáskorúak hetente egyszer, a nagyobbak hetente kétszer edzenek. Összesen mintegy száz gyerek vesz részt a tréningeken.