Elbúcsúztatták Benedek Ferencet

Kategória: Sport 2020. július 03. péntek, 08:29

benedek ferenc temetesCsütörtök délelőtt végső nyugalomra helyezték Benedek Ferencet, a csepeli öttusa immáron  halhatatlan mesteredzőjét.

A március 19- én 94 esztendős korában elhunyt sportembert akit a Magyar Öttusa Szövetség, Csepel önkormányzata, Tiszafüred városa illetve a Csepel Öttusa és VSE is saját halottjaként gyászolt, mély részvét mellett kísérték utolsó útjára a Farkasréti temetőben.

A ceremónián Balog Zoltán református lelkész (korábbi EMMI miniszter), búcsúztatta őt, majd fia ifj., Benedek Ferenc idézte fel édesapja életútját, a tanítványok nevében pedig Maracskó Tibor a Csepel olimpiai ezüst- és bronzérmes világbajnoka emlékezett, azt követően pedig Tőzsér László a Csepel SC egykori sajtófőnöke mondta el erre az alkalomra írt versét. A búcsúztatáson ott volt az elhunyt testvére Benedek Gábor olimpiai bajnok, de tiszteletét tette egykori tanítványa, Balczó András a Nemzet Sportolója, Kulcsár Krisztián MOB Elnök, Boross Péter egykori miniszterelnök, Fábián László a MOB sportigazgatója, Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnok, Martinek János a férfi öttusa válogatott szövetségi kapitánya is. A csepeli “öttusa család” képviseletében pedig többek közt Pataki Zoltán elnök, Szegi Csaba technikai igazgató, Németh Ferenc kétszeres olimpiai bajnok, Hanzély Ákos Európa- és világbajnok öttusázó, Sárfalvi Péter világ- és Európa-bajnok , jelenleg az EMMI sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára volt jelen, de ott volt Kiss Imre, a Csepel SC egykori elnöke, Bretz Gyula az öttusa szövetség elnöke és Győr Béla a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára is. A csepeli önkormányzatot Ábel Attila alpolgármester képviselte.

Nyugodjon békében, emlékét őrizzük!

Csepel Öttusa Média

Utoljára frissítve: 2020. július 03. péntek, 09:44