Nyomtatás

Egyéni rekordok dömpingjével kezdték meg versenyidényüket a Csepeli DAC atlétái

Kategória: Sport 2020. július 22. szerda, 11:58

dacA COVID-19 miatt elrendelt vírusszünet alatt, az edzők által személyre szabott egyéni edzéstervek alapján készültek versenyzőink otthonaikban, mely gyakorlatok alapos és tisztességes végrehajtását bizonyítja az utóbbi időben engedélyezett versenyeken elért eredményeik.

Természetesen otthonukban főként erőnléti edzéseket tudtak tartani versenyzőink, és a technikai edzések sorában még több pótolnivaló van, de az eddigi versenyeredményeik komoly bizakodásra adnak okot, atlétáink töretlen fejlődésére utalnak.

Eddig általában szakági bontásokban tartottak versenyeket, figyelembe véve a vírussal kapcsolatos szabályokat, s talán augusztustól megrendezésre kerülhetnek az országos bajnokságok is

Atlétáink újabb versenyeredményei:‎

Június 20.

Nagyszerű eredményekkel, egyéni rekordokkal kezdték el a versenyidényt a Csepeli DAC dobó atlétái!

A Dél-alföldi Dobó Versenysorozat szentesi állomásán az ifjúsági korosztály súlylökő versenyében Raffay Csanád 13,07 m-es új egyéni rekordot jelentő eredményével harmadik helyezést ért el. Diszkoszvetésben 40,35 m-es dobásával negyedik helyezett lett.

Raffay Keve a serdülő korcsoportban, mint legfiatalabb versenyző diszkoszvetésben új egyéni rekordot elérve 7. helyezett lett 37,74 m-el míg súlylökésben szintén új egyéni rekordot jelentő 10,63 m-es eredményével nyolcadikként fejezte be a versenyt.

A gyermek II. korcsoportban szintén a legfiatalabb versenyzőket képviselve Vágó Zsófia 9,36 m-es, új egyéni rekordot jelentő eredményével harmadik helyezést ért el.

Június 27

Nagyszerű eredményeket értek el gerelyhajítóink Gödöllőn az Egyetemi Atlétikai Club által rendezett évadnyitó gerelyhajító versenyen.

A gyermek II. korosztályban /2008-2009/ Vágó Zsófia annak ellenére, hogy Ő volt a legfiatalabb versenyző, nagyszerű korosztályos országos rekordot hajítva, 36,63m-el nyerte meg versenyét!
Szabó Bence élete első gerelyhajító versenyén ugyan ebben a korcsoportban a fiúk között 24,72 m-es eredményével negyedik helyezett lett.
A serdülő lányok versenyében Fidrich Viktória /2006/ tovább javítva egyéni rekordját, 35,86 m-t hajítva második, Fekete Boglárka /2005/ 35,78 m-el harmadik, Szabó Henrietta /2006/ 34,81 m-el negyedik helyezést ért el.

Július 2.

Letették névjegyüket gyermekkorú atlétáink is Veszprémben az Egyéni csúcsok versenysorozat I. fordulójában.

A 2009-es korosztályban Dévald Boglárka hatalmas egyéni csúcsot futva /8,74 mp, gépi időméréssel/ nyerte meg a 60 m síkfutást, Vágó Zsófia ugyan ebben a korosztályban szintén egyéni rekorddal /9,02 mp, gépi időméréssel/ harmadikként ért célba.
A 2010-es korosztályos fiúk versenyében Szabó Viktor szintén nagyszerű egyéni rekordot futva 60 m-en /9,09 mp, gépi időméréssel/ nyerte meg versenyét.

Július 3.

Szekszárd Város Nyílt Versenye

Elkezdték versenyszezonjukat a serdülő és ifjúsági futóink is. A hosszúra nyúlt alapozó időszak után felüdülés volt látni, hogy mennyire készültek, milyen lelkesek voltak, s mennyire meg akarták mutatni, hogy nem telt el haszontalanul a kényszerszünet.
Ideális időben megrendezett megmérettetésen nagyszerű egyéni rekordokkal Három arany és három bronzérem, valamint értékes helyezések igazolták versenyzőink tehetségét, felkészültségét, a Csepeli DAC-nál folyó munkát.
Az ifjúsági 110 m-es gátfutásban Pesti Máté nagyszerű /15,18 mp/ egyéni rekordot futva lett első helyezett, míg ugyan ebben a korcsoportban Bakó Martin Attila /15,93 mp/ megjavítva eddigi eredményét harmadikként ért célba.
Serdülő fiú 100 m-es gátfutásban Schuch Szilárd Péter egyéni rekorddal /14,82 mp/ szintén első helyezést ért el.
Serdülő leány 80 m-es gátfutásban Kenyeres Jázmin egyéni rekordot elérve /13,12 mp/ harmadikként érkezett célba.
Felnőtt férfi 100 m-es síkfutásban is megméretették magukat serdülő és ifjúsági versenyzőink. A serdülő korú Komáromi Ádám Mátyás az időfutamok során 13. legjobb idővel /11,64 mp/ ért célba, az ifjúsági korú Pesti Máté /11,68 mp/ 14. idővel, míg a szintén serdülő korú Szekeres Ádám /12,12 mp/ 21. helyezett lett. A serdülők versenyét Komáromi Ádám Mátyás nyerte, harmadik Szekeres Ádám lett a külön értékelésben.
Felnőtt női 100 m-es síkfutásban Hegyes Kitti az időfutamok során /13,73 mp/ 17. időeredményt érte el.

Július 4.

 MTK Budapest Felkészülési Versenye
Rekkenő hőségben rendezték meg kora délután a felnőttek megmérettetése előtt a gyermekversenyt. Két versenyszámban állhattak rajthoz az U11-es /2010,2011/, és az U13-as korcsoport /2008,2009/ versenyzői. Egyesületünket nyolc versenyző képviselte, akik sorra javították meg egyéni rekordjaikat.

Részletes eredmények:
U11 fiú távolugrásban mindkét versenyzőnk egyéni rekordot ugorva, 416 cm-es eredményt ért el, de jobb második ugrásával a győzelmet Arató István szerezte meg Szabó Viktor előtt. /a különbség ennél az ugrásnál is csak 1 cm volt/

Az U11 fiú 60 m síkfutásban Szabó Viktor futott át elsőként a célvonalon 9,22 mp-es idővel, míg Arató István 9,57 mp-el másodikként ért célba.

A lányok U11 versenyében 60 m síkfutásban mindhárom versenyzőnk egyéni rekordot futott, a győzelmet /9,76 mp/ Boldog Bianka szerezte meg, Vágó Kata hatodikként, /10,97 mp/, míg élete első versenyén indult, legfiatalabb atlétánk Boldog Nóra hetedikként ért célba /11,25 mp/.

Ugyan ebben a korcsoportban a távolugrás során is nagyszerű egyéni rekordok születtek versenyzőinktől. Boldog Bianka a győztessel azonos eredményt elérve, de kisebb második ugrásával szorult le az első helyről és lett második /370 cm/. Vágó Kata ötödik helyezést ért el /305 cm/, míg Boldog Nóra hatodik lett több versenyzőt is megelőzve /276 cm/

Az U13 leány 60 m síkfutásban Dévald Boglárka harmadikként /8,98 mp/, Vágó Zsófia negyedikként /9,13 mp/, és az egyéni rekordot futó Tass Nóra /9,30 mp/ hatodikként futott át a célvonalon.

Távolugrásban mindkét versenyzőnk egyéni rekordot javított, Vágó Zsófia második helyezést ért el /459cm/, Dévald Boglárka harmadik helyre ugrott /446 cm/.

Július 6.

Dél-alföldi Dobó Versenysorozat kecskeméti állomásán is sorra döntötték egyéni rekordjaikat fiú dobóatlétáink
A versenyen egyesületünket a Raffay testvérek képviselték, négy versenyszámukból háromban nagyszerű egyéni rekordokkal bizonyították töretlen fejlődésüket.
Az ifjúsági gerelyhajításban sérüléséből felépülve, egy év kihagyás ellenére, elsőéves ifjúsági versenyzőként 48,85 m-t hajított, mely 700 gr-os gerellyel egyéni rekordot és az idősebbek között is az 5. helyet jelentette számára.
Diszkoszvetésben 1,5 kg-os szerrel szintén egyéni rekordot, 41,70 m-t dobott, mely eredménnyel az idősebbek között is 5. lett.
Raffay Keve első éves serdülő létére 4 kg-os súlylökésben 10,98 m-es egyéni rekordot ért el, mellyel 7. helyet jelentette.
1 kg-os diszkoszvetésben megközelítve egyéni rekordját, 37,09 m-t dobva, az idősebbek között szintén hetedik helyezett lett.
Atlétáink diszkoszvetési eredménye azért is elismerésre méltó, mert egyesületünkben, a csepeli pályán nincs lehetőség diszkoszvetésre, az edzéseiket dobókőr nélkül egy külterületi ingatlanon végzik.

Július 11.

Remek eredményeket értek el fiatal versenyzőink a Gödöllőn megrendezett Gödöllői Ugrónap versenyen.
Az újonc lányok magasugrását Diemer Anna szenzációs 162 cm-es egyéni csúccsal nyerte. Fiú újonc távolugrásban Moskola Zsombor is remekelt, 509 cm-es egyéni csúccsal nyerve a versenyt.
Serdülő lányaink is magas - és távolugrásban versenyeztek. Előbbiben Pintér Nóra 148 cm-es egyéni csúcs beállítással a negyedik helyen zárt.
Távolugrásban Kenyeres Jázmin 472 cm-es eredménnyel a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt. Sajnos a jobb eredmény elérését a rendkívül erős ellenszél ( -3.9 m/sec) akadályozta..

Július 16.

Egyéni Csúcsok versenysorozata III. forduló, Veszprém

A verseny nevéhez hűen sorra döntötték meg egyéni rekordjaikat versenyzőink Veszprémben. A csak futószámokkal megrendezett versenyt remek szervezéssel, pörgő programokkal vezényelték le a szervezők, ezzel is segítve a rekord létszámban megjelent, versenyre éhes atlétákat.
A versenyt közvetlen megelőzően sütött a nap, esett az eső, fújt a szél, de a verseny kezdetére elállt az eső, a szél is csillapodott, így viszonylag ideálissá vált az időjárás.
Hat gyermekversenyzővel érkeztünk, akik öt versenyszámban indultak a Csepeli DAC-ot képviselve. A nagy létszámú mezőnyben nagyszerűen versenyezve három első és három második helyezést értek el atlétáink, mindegyikük újabb egyéni rekordot futva, megelőzve más fővárosi és vidéki egyesületek versenyzőit.
Az idősebbek versenyében egy-egy újonc, serdülő és ifjúsági fiúversenyzőnk is nagyszerűen teljesített, egyéni rekordokat és igei legjobb eredményt futva. Pesti Máté és Schuch Szilárd Péter is az összetett országos bajnokságra történő felkészülés jegyében mérettette meg magát eredményesen a saját, fő versenyszámától eltérő távon.
Részletes eredmények:
60 m síkfutás leány 2009 korcsoportjában mindenkit maguk mögé utasítva kettős győzelmet arattak lányaink, első helyezett Dévald Boglárka 8,81 mp, második Vágó Zsófia 8,99 mp. lett.
60 m síkfutás leány 2010 korcsoportjában nagyszerű futással elsőként ért célba Boldog Bianka 9,70 mp-el.
Fiúk 60 m síkfutásban a 2010 korcsoportban Szabó Viktor állva hagyva a mezőnyt, hatalmas előnnyel szerezte meg az első helyezést 9,00 mp-es idejével.
300 m síkfutás fiú 2010 korcsoportban kiválóan versenyezve másodikként ért célba Arató István 50,80 mp-es idővel.
Legfiatalabb versenyzőnk Boldog Nóra a 300 m leány síkfutás 2012 korcsoportban komoly versenyzői erényeket csillogtatva másodikként ért célba 0:02,73 p. eredménnyel.
Serdülő fiú 300 m síkfutásban Schuch Szilárd Péter 40,21 mp-el nyolcadik helyezést ért el az időfutamok során.
Abszolút férfi kategóriában 100 m síkfutásban Pesti Máté 11,87 mp-es idejével abszolút tizenkilencedik, ifjúsági rangsorban hatodik helyezést szerzett. Ugyan ebben a kategóriában és versenyszámban az újonc korcsoportú Komáromi Ádám Mátyás abszolút huszadik, a korcsoportjának megfelelő rangsorban második helyezést ért el.

Július 18.

Magyarország XII. Nyílt Hegyifutó Bajnoksága, Parádfürdő, Kékestető
Kissé didergős időben mindössze 9 C fokot mutatott a hőmérő a verseny indításakor. A versenyzőknek 5 km-es távon, 300 m szintkülönbséget kellett leküzdeniük a célba érésig, mely az ország legmagasabb pontján, 1014 m magasan, Kékestetőn volt.
Nagyszerűen szerepeltek a Csepeli Diák Atlétikai Club versenyzői, akik közül az U16-os korosztályban a serdülő korú Galsi Laura harmadikként ért célba, míg az U18-as ifjúsági kategóriában rajthoz állt Tóth Karolina hatodokként futott át a célvonalon.
Az igazán nehéz körülményeket is legyőzve bizonyították tehetségüket, s azt, hogy számítani kell rájuk a magyar élmezőny versenyzőinek sorában is.
Gratulálunk versenyzőinknek és felkészítő edzőiknek is! Hajrá Csepel DAC!

Július 19.

Ikarus BSE újonc, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt súlylökő és gerelyhajító versenye

Egy kiadós eső után párás, fülledt időben került megrendezésre a serdülő lányok gerelyhajító versenye.
A Csepeli Diák Atlétikai Clubot három versenyzőnk képviselte, akik már az első dobásaik után egyértelművé tették, hogy győzelmi szándékkal érkeztek a versenyre.
Beigazolódott, hogy a hétköznapokon szorgalmasan elvégzett edzéseknek meg lett az eredménye, miután nem csak egy-egy dobással voltak jobbak a többi versenyzőnél, hanem igazán jónak mondható dobási sorozat eredményeket értek el, mely bizonyítja a stabil formájukat, s reményt ad a további fejlődésre, eredmények javítására.
A versenyt az újra formába lendülő Fekete Boglárka nyerte meg 37,47 m-es dobásával. Második helyezett lett új egyéni rekordot jelentő dobásával Szabó Henrietta 36,49 m-el, aki egyébként csak elsőéves serdülő atléta, ugyan úgy, mint a 33,78 m-el negyedik helyen végzett Fidrich Viktória.


Gratulálunk a versenyzőinknek és felkészítő edzőiknek! Hajrá Csepeli DAC!