Nyomtatás

Átadták a Kolonics György Sport Érdemérmeket

Kategória: Sport 2021. június 04. péntek, 16:37

TBE 9722A Kolonics György születésnapja alkalmából rendezett megemlékezésen Borbély Lénárd, Csepel polgármestere Kolonics György Sport Érdemérmeket adott át.

Kolonics György születésének 49. évfordulójának alkalmából Borbély Lénárd, Csepel polgármestere hat csepeli sportolónak adta át a Kolonics György Sport Érdemérmet. A díj azoknak adományozható, akik kiemelkedő teljesítményt értek el a sportban és eredményükkel hozzájárultak Csepel hírnevének öregbítéséhez, továbbá munkájukkal, kiemelkedő tevékenységükkel segítették Csepel sportéletének fejlődését.

A Kolonics György sétányon álló szobornál tartott megemlékezésen részt vett Ábel Attila, Morovik Attila valamint Pákozdi József alpolgármesterek, dr. Széles Gábor jegyző, továbbá Csabai Edvin, a Kolonics Alapítvány elnöke, Kiss Tamás, a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület elnöke. A díjátadás után a résztvevők egy szál virágot helyeztek el Kolonics György szobránál. 

A díjazottak:

Ambruzs Kinga

Az Island Rock Csepel Tánc Sport Egyesület utánpótlás versenyzője, 10 éve kezdte a pályafutását. A 16 éves versenyző többek között egy 2019-ben szerzett európai bajnoki 5. hellyel, világkupa 6. és 10. hellyel büszkélkedhet. 2019-ben az éves világranglista 133 indulója közül a 12. helyen szerepelt. 2020-ban, az online világkupán, a Party Team ladies formáció tagjaként első helyen végzett, míg az országos bajnokságban, ugyanebben a formációban szintén első helyet szerzett. Kitartása, a tánc iránti szeretete, az eddig elért eredményei példát mutatnak az utánpótlás versenyzők és valamennyi csepeli gyerek számára.

Dr. Busa Gabriella 
2013 óta tagja a felnőtt kick-box válogatottnak. Pályája csúcsára a 2017-ben megrendezett budapesti világbajnokságon ért fel, ahol két szabályrendszerben is diadalmaskodni tudott. 2019-ben Szarajevóban megvédte világbajnoki címét, ezzel a sportág háromszoros világbajnoka lett. 2020-ban az EXATHLON női győztese lett, mellyel nem csak a sportágát, a hivatását, de Csepel és a Halker-KirályTeam hírnevét is öregbítette.

 Száraz Gergely
Taekwondo és kick-box sikerei után egy újabb küzdősportban alkot maradandót. Az idei évben a boxvilág asztalára tette le a névjegyét, magyar bajnoki címével az egyesület első ökölvívó válogatott versenyzője, aki most Csepelről Lengyelországban készül világot hódítani.

Fritsch Róbert

9 éves kora óta birkózik Csepelen. 2017 óta a felnőtt kötöttfogású birkózó válogatott tagja. Utánpótlás és felnőtt országos bajnok. U23-as -as korosztályban Európa - és világbajnoki ezüstérmes. Az idei felnőtt Európa-bajnokságon a felnőttek között is megszerezte első világversenyes érmét. 2017-ben az U 23-as Európa-bajnokságon a 2. helyen végzett, míg 2019-ben az Egyetemi Világbajnokság 3. helyét szerezte meg. 2020-ban a Felnőtt Országos Bajnokságon az 1. helyen, ugyanebben az évben a Felnőtt Európa-bajnokságon a 10. hely lett az övé.2021-ben a Felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes, az UWW World Ranking versenyén pedig az 1. helyet szerezte meg Rómában.

 Angyal Krisztián
 7 éves kora óta birkózik Csepelen. A 2020-as évtől a felnőtt szabadfogású válogatott keret tagja, rendszeres résztvevője a kadet és junior nemzetközi viadaloknak, ahol sok szép sikert ér el. Krisztián 2018-ban a Serdülő Európa-bajnokságon a 9. helyet szerezte meg, ugyancsak 2018-ban a Serdülő Országos Bajnokságon már az 1. hely az övé. 2020-ban a Junior Országos Bajnokságon 2. helyen végzett, ugyanebben az évben a Kadet Országos Bajnokságban 2. helyet szerezte meg.

Szép Balázs
A Csepeli Öttusa és VSE versenyzője 2015-ben az Ifjúsági Négytusa Európa-bajnokságon első helyezést ért el egyéniben és csapatban is. 2017-ben az Ifjúsági Négytusa Világbajnokságon, csapatban a második helyen végzett. 2018-ban a Felnőtt Öttusa Világkupán egyéniben a 3. helyezést ért el, míg tavaly, ugyanezen a világkupán váltóban a 2. hely lett az övé. A versenyző itthon, egyéniben szerzett eredményeivel ötször állhatott fel az országos bajnokságok dobogóira. 2017-ben az Ifjúsági Négytusa Országos Bajnokságon egyéniben 1. helyezést ért el, ugyanebben az évben a Junior Öttusa Országos Bajnokságon szintén egyéniben, ugyancsak egy első hely lett az övé. 2018-ban és 2019-ben is a Junior Öttusa Országos Bajnokságon egyéniben 2. helyezést ért el, míg egy évvel később ennek a bajnokságnak egyéniben a 3. helyezettje lett. Aktív szerepet vállal a kerületi sportélet népszerűsítésében, rendszeresen részt vesz a különböző kerületi sportkampányok lebonyolításában.

 Az eseményen készült képeket IDE kattintva tekinthetik meg.