Nyomtatás

Coubertin-nap Csepelen

Kategória: Sport 2021. szeptember 13. hétfő, 09:58

Csepel SC 00851A nemzetközi Coubertin-nap alkalmából a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület egész napos családi programot szervezett a Csepeli Strandfürdő területén.

A Nemzetközi Öttusa Szövetség és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság először 2018-ban hirdette meg a nemzetközi Coubertin Napot, így a szervezők idén már a második Coubertin Napi rendezvényt tarthatták Csepelen, a Csepeli Öttusa és Vizi Sport Egyesület bázisán. Báró Coubertin a modern olimpiai eszmeiség és az öttusa sportág megalkotója, így a rendezvény tisztelgés az ő emléke előtt, és egyben kiváló lehetőség az öttusa népszerűsítésére.
A második csepeli Coubertin-napon az U-9-es korosztálytól kezdve az U-15-ös korcsoportig négy egyesület versenyzői álltak rajthoz. A programban szárazföldi és vízi versenyszámok egyaránt szerepeltek: négytusa verseny (vívás, úszás, laser run), akadályúszás. Az U-14-es korosztályban a négytusa versenyeket már az új szabályok szerint bonyolították le, ahogy azt a következő, a párizsi olimpián is teszik majd, így a lézerlövészetes futást már nem négy alkalommal 800 méteren, hanem ötször 600 méteren kellett teljesíteni.
A rendezvényen nemcsak egyesületi sportolók, hanem családtagok is összemérhették sportbéli jártasságukat. Ilyen volt a kartonhajó-regatta, ahol a családok egy kartonpapírból épített hajón versenyeztek egymással a strand úszómedencéjében. A családtagokkal együtt összesen közel ötszázan neveztek be a különféle versenyszámokra.
Az új rendszerű, négytusa versenyszámot a fiúknál Tory András (Balu SE), a lányoknál Kiss Dorka (Csepeli Öttusa és VSE) nyerte. A díjakat Hanzély Ákos, a Csepeli Öttusa és VSE back-office vezetője, Pataki Zoltán, a klub elnöke és Belák János, a csepeli öttusa szakosztály vezetőedzője adta át. A szervezők a versennyel szeretnének hagyományt teremteni és azt minden évben megrendezni.