Jól szerepeltek a Jedlik atlétái a diákolimpián

Kategória: Sport 2021. október 22. péntek, 10:37

jedlik atletikaKiváló eredményeket értek el a Jedlik Ányos Gimnázium atlétái az ügyességi csapatbajnokság diákolimpiájának országos döntőjében. A középiskolások számára kiírt versenyt Kecskeméten rendezték meg október 13-án, amelyen minden számban tizenhat csapat vehetett részt. Csapatonként öt versenyző indult, és a legjobb négy atléta eredményét vették figyelembe. A Jedlik hat csapattal képviselte magát az ugró, dobó és váltófutó számokban.

Második helyezést értek el a fiúk távolugró versenyében a jedlikesek úgy, hogy a csapat négy legjobb versenyzőjének átlagos eredménye 6,1 méter volt. A csapat tagjai: Tari Zoltán, Tari Tibor, Pesti Máté, Schuch Szilárd és Gábor Miklós Domonkos. Harmadik lett a lány gerelyhajító-csapat: Babinyecz Anna, Botos Katalin, Fidrich Viktória és Szabó Henrietta. Eredményük átlaga 30,5 méter. Negyedik helyezett lett a fiú magasugrócsapat: Tari Zoltán, Tari Tibor, Pesti Máté és Gábor Miklós Domonkos. Eredményük átlaga 172,5 centiméter. Külön érdemes kiemelni Tari Zoltán teljesítményét, aki 190 centimétert ugrott át; ezzel a teljesítménnyel a nála idősebbeket is megelőzte. Szintén negyedik helyezett lett a fiú svéd váltó, amely 100, 200, 300 és 400 métert futott: Raffay Csanád, Pesti Máté, Schuch Szilárd és Tari Tibor. A lány 4 x 800 méter váltó ugyancsak negyedik lett: Mohácsi Blanka, Galsi Laura, Babinyecz Anna és Nyári Lilla. Ötödik lett a lány távolugrócsapat: Mohácsi Blanka, Galsi Laura, Babinyecz Anna és Botos Katalin.

Mind a hat csapat teljesítményét dicséri, hogy jobb eredményt ért el, mint a két héttel korábban megrendezett Budapest diákolimpián. Az atléták túlnyomó része a Csepeli DAC versenyzője, edzésüket az egyesület trénerei is segítették. A Jedlik Ányos Gimnázium részéről Szeberényi Tamás és György Szilvia testnevelő tanárok vettek részt a sportolók felkészítésében.

cs. a.