Idén is a legjobbak között a Csepeli Birkózó Club

Kategória: Sport 2021. december 20. hétfő, 09:20

martz jozsef2015A Jedlik Ányos Gimnázium bontási és építési munkálatainak megkezdése miatt a Csepeli Birkózó Clubnak október végén el kellett hagynia az épület tornatermét. Az egyesület Borbély Lénárd polgármester segítségének köszönhetően a Táncsics Mihály utcába költözött, ahol az önkormányzat többcélú sportterme található.

 

Az egyesületnek az elmúlt öt évben sajnos már negyedik alkalommal kell költöznie. Märtz József, a Csepeli Birkózó Club elnöke kérdésünkre elmondta, a Jedlik tornaterme minden szempontból ideális edzőhelyszínnek bizonyult, mert a legkisebbek külön teremben tudtak edzeni, és egy komoly konditermet is sikerült kialakítani. Mint megtudtuk, az új helyszínen minden adott ahhoz, hogy a klub folytassa sikertörténetét. „Az egyik legfontosabb, hogy az edzésidőnket nem kell másokhoz igazítunk: hétköznap délután négy órától másnap reggel nyolc óráig miénk a terem, így az esti és a másnap reggeli edzéseket is zavartalanul meg tudjuk tartani, hétvégén pedig akár egész nap használhatjuk a termet. A tornaterem mellett van egy kisebb edzőtermünk is és kulturált öltözők, mosdók is a rendelkezésünkre állnak” – mondta Märtz József, majd hozzátette: a költözésben és a berendezkedésben sok szülő segített, akiknek ez úton is köszöni munkájukat.

 

Bár az idei év nem volt olyan sikerekben gazdag, mint a tavalyi, amikor a csepeli birkózók még egy klubban versenyeztek, és az összes megrendezett korosztályos országos bajnokság összesített pontversenyén az élen végeztek, valamint kiérdemelték a legeredményesebb magyar birkózóklub címét. Az ellehetetlenítés és az átigazolások ellenére a Csepeli Birkózó Club idén is kiemelkedő helyen zárt: az ország negyedik legeredményesebb birkózóegyesülete lett, a harmadik helyezett Ferencvárostól mindössze húsz ponttal elmaradva. A 2021-es évből a legemlékezetesebb Fritsch Róbert bronzérme a varsói birkózó Európa-bajnokságon. Elismerést érdemel Krasznai Máté is, aki szintén tagja volt a felnőtt Eb-válogatottnak, és Szilvássy Erik, aki az utolsó pillanatig harcban volt az olimpiai indulásért, valamint Angyal Krisztián és Lukács Botond, akik a korosztályos világversenyeken képviselték hazánkat és a Csepeli Birkózó Clubot.

 

Märtz József most a legfontosabbnak az építkezést, az utánpótlás-nevelést tartja. A klub edzői négy csepeli óvodában több mint negyven gyermeknek tartanak foglalkozásokat. A cél, hogy közülük minél többen csatlakozzanak a klub edzéseihez, bővítve a jelenleg több mint ötvenfős versenyzői bázist.