Véget értek a kosarasok bajnokságai

Kategória: Sport 2022. június 14. kedd, 08:32

285683903 464118009055667 8966335477455245327 nVéget értek az utánpótláskorú kosárlabdázók országos és regionális szintű bajnokságai, amelyeken a csepeliek is részt vettek változó sikerrel. Az edzéseket és a hazai mérkőzéseket a Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornatermében tartották. Jelenleg levezetésként folynak még tréningek június végéig, majd több hetes nyári pihenő után augusztusban kezdik el a felkészülést a következő idényre. A csepeli csapatok, amelyek eddig különféle neveken szerepeltek a bajnokságokban, a jövőben egységesen Csepel Kosárlabda Szakosztály néven indulnak a küzdelmekben -- közölte érdeklődésünkre Szabó Róbert szakosztályvezető.

 

A felnőtt férfiak a regionális kiemelt csoportban az ötödik helyen végeztek, csakúgy, mint a nők, akik a Budapest bajnokságban szerepeltek. Eredményük elfogadható annak tükrében, hogy a járvány alaposan hátráltatta a felkészülést. Az U18-as fiúk és a lányok az országos bajnokság regionális csoportjában harmadikok lettek. Az U16-os fiúk a budapesti és Pest megyei régió C csoportjában az első helyen zárták a bajnokságot. Az U14-es fiúk a regionális bajnokság B csoportjában a második helyet szerezték meg, ami dicséretes teljesítménynek számít. Elmondható, hogy az U16-os és az U14-es korosztály jó erőkből áll. Az U12-es korosztályban vegyesen játszanak fiúk és lányok. A budapesti régióban a mintegy ötven csapatból álló mezőnyben végül a huszonharmadik helyen fejezték be a küzdelmeket. Néhány játékos különösen kiemelkedő teljesítményt nyújtott a szezonban. Megemlíthető a 13 éves Szabó Anna és a 14 éves Kaltenecker Eszter, akik a legtehetségesebbek közé tartoznak, és az U18-as korúak, valamint a felnőttek között is szerepelnek. Szintén a legjobbak között tartják számon Vörös Alexet, aki játszik az U16, U18 korúaknál és a felnőtt csapatban is. Ígéretes kosaras Bányai Ferenc is, akit az U14 és U16 korúk között lép pályára.

 

Szabó Róbert elmondta, hogy az őszi idénykezdésre felújítják a Kazinczy iskola tornatermének burkolatát. Egyesületükbe egyre többen jelentkeznek, de várják a további érdeklődőket is a kosárlabda szakosztályukba. Jelentkezni a szakosztály Facebook oldalán vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet.

 

cs.a.

 

Csepeli Hírmondó/Facebook