Pingpongklub a Kossuth Lajos utcában

Kategória: Sport 2022. szeptember 08. csütörtök, 08:47

Ping PongA pingpong vitathatatlanul az egyik legegyszerűbb és legnépszerűbb sportág, amelyet sokan játszanak iskolákban, szabadidőparkokban, strandokon vagy akár otthon, ha felállítanak egy szabványos méretű asztalt, és középen kihúznak egy megfelelő hálót. Csepelen jelenleg egy helyen működik olyan terem, ahol profi körülmények között várják az amatőr asztaliteniszezőket: a Kossuth Lajos 117. szám alatt található Csepeli Pingpong Clubban, amelynek vezetője Uszkai László.

 Érdemes megemlíteni, hogy noha Magyarország jelenleg nem világnagyhatalom asztaliteniszben, de a hetvenes években három világklasszis játékosunk is volt. Jónyer István négyszeres világbajnok, a Nemzet Sportolója; Klampár Tibor kétszeres világbajnok és Gergely Gábor, aki párosban és csapatban lett világbajnok. Valamennyien olyan legendák, akik sportágukban máig utolérhetetlenek Magyarországon.

 

A klub három évvel ezelőtt nyílt meg, hogy lehetőséget biztosítson az amatőröknek a játékra, akik máshol nem tudnak asztaliteniszezni. A légkondicionált teremben öt asztal áll rendelkezésre, egyszerre tehát legalább tízen gyakorolhatnak. Mindegyik asztal profi szintű, ezeken játszottak a világ legjobbjai a Budapesten, 2019-ben megrendezett világbajnokságon. A burkolat ízületkímélő, a világítást pedig úgy alakították ki, hogy megfelelő legyen a fényszórás. A rendszeres látogatók között akadnak nők és férfiak minden korosztályból. Ütőt és labdát a helyszínen biztosítanak, de azt kérik, hogy mindenki hozzon magával váltócipőt. Bár a járvány miatt több hónapra kényszerűen be kellett zárni a termet, jelenleg folyamatosan várják az érdeklődőket. Gyakran rendeznek háziversenyeket amatőröknek. Igény esetén szakedzők segítségét kérhetik. Hetente két alkalommal, hétfőn és pénteken pingpongsulit tartanak.

 

A klub hétköznap 16 és 21, szombaton 10 és 20, vasárnap pedig 10 és 18 óra között tart nyitva. Asztalfoglalásért a 06-30/1454-454-es telefonszámon vagy a www.pingpongclub.hu címen lehet jelentkezni.

cs. a.

Utoljára frissítve: 2022. szeptember 09. péntek, 15:44