Nyomtatás

Csupán büntetőkkel maradt alul a Csepel

Kategória: Sport 2011. augusztus 15. hétfő, 11:52

CmerA labdarúgó Magyar Kupa 2. fordulójában léptek pályára a csapatok augusztus 13-án. Csepelre a Videoton- Puskás Akadémia csapata, vagyis a „kis Vidi” látogatott.

A bajnokság mindkét csapat számára csak később kezdődik, így remek erőpróbának is beillett a kupameccs mindkét gárda felkészülési programjába. Az Indotek-Csepel FC az NBIII Alföld csoportjában küzd majd a bajnoki pontokért, míg a fehérváriak második számú alakulata az NB II Nyugati csoportjában szerepel majd a bajnokságban. A Béke téri stadionban remekül előkészített talajú pálya várta a csapatokat, s a kezdő sípszó előtt Palesztina magyarországi nagykövete, Abdel Razek Ahmed is köszöntötte a megjelenteket.

Közepes iramban kezdődött a meccs, az első félidőben valamivel többet kezdeményezett a vendégcsapat. Jobbára a mezőnyben folyt a játék, s csak elvétve kerültek veszélybe a kapuk az első játékrészben. A fordulás után sem sokat változott a helyzet, igaz a Csepel könnyen gólt szerezhetett volna egy kapu előtti kavarodást követően, ám kimaradt a helyzet. A másik oldalon Macsicza gólt is fejelt, de a játékvezető les miatt – helyesen- érvénytelenítette a találatot. A 90 perc során így nem született gól.

A rendes játékidő után következett a hosszabbítás, ahol a csepeliek nagyon magukra találtak, és több, gólt ígérő támadást is vezettek, sajnos nem sok sikerrel
. Mivel a hosszabbítás sem hozott döntést, 11-es párbajra került sor: a csepeli hálóőr, Bongó ugyan hárította az első fehérvári próbálkozást, ám mivel később Maczó és Haraszkó is hibázott, 5:4-es összesítéssel a Videoton-Puskás Akadémia csapata győzőtt, s jutott a Magyar Kupa 3. fordulójába.

Légrádi Gábor