Nyomtatás

Jezsek Brigitta: országos csúcs és három bajnoki cím

Kategória: Sport 2012. szeptember 25. kedd, 20:16

Csepeli_DAC1Tatabánya hatodszor adott otthont az egyéni Serdülő Országos Bajnokságnak. A szeptember 22-23-a között rendezett versenyen a Csepeli DAC sérülések és egyéb okok miatt nem teljes csapattal ugyan, de jól szerepelt.

 A Magyar Atlétikai Szövetség honlapján olvasható beszámoló szerint mindhárom korosztályban voltak olyan fiatalok, akik több versenyszámban szereztek aranyérmet - de olyanok, akik háromszoros állhattak fel a dobogó legfelső fokára, csak kevesen voltak. Közéjük tartozott a még mindig csak 13 esztendős csepeli Jezsek Brigitta, aki 80 méteren, 80 m. gáton és 300 méteres futásban lett első, és ezzel háromszoros magyar bajnok, rajta kívül csak a 14 éves Sarok Klaudia (Bercsényi DSE) szerzett 2 arany és egy ezüstérmet. Nem mellesleg Brigitta gátfutásban 11.87 mp-el országos csúcsot állított fel!
A legtöbb versenyszámban kiélezett küzdelmeket és kiváló eredményeket láthatott a közönség, akik sorában nagyon sok szülő, nagyszülő volt. A tavalyi évekhez hasonlóan akadtak idén is olyan versenyszámok, ahol kevés induló volt, és az elért eredmények egy része sem volt minden esetben „országos szintű.”
Deák Balázs vezetőedző beszámolója szerint a Csepeli DAC másik ifjú reménysége, Kavecsánszki András is jól teljesített, hiszen 800 méteren a dobogó második fokára állhatott fel, 100 méter gáton a IV., távolugrásban az V.,míg 300 méteren a VI. helyen ért célba.

 

Csepeli_DAC2Csepeli_DAC3 

Légrádi G.
Forrás: Csepeli DAC, MASZ
Fotók: MASZ