Nyomtatás

Bombaformában a csepeli „erőemberek”

Kategória: Sport 2012. október 03. szerda, 14:18

A csepeli erős emberek triumvirátusa a németországi Herzbergben feküdt a súlyok alá, a WUAP nevű világszervezet bajnokságán. A szeptember 25-e és 28-a között rendezett viadalon ismét letette névjegyét a Csepregi- Balázs- Buda alkotta XXI. kerületi trió.

Tizennyolc ország több mint 300 indulóval vett részt a közel 14 ezer lakosú városka sportcsarnokában rendezett világversenyen, ahol javarészt teltház fogadta a fekvenyomó és erőemelő szakágak versenyzőit.
A Fitness 2000 csapatát ezúttal 7 sportoló képviselte, akik Pintér Ferenc szakmai vezető irányításának is köszönhetően  nem kevesebb, mint 7 világbajnoki címet, 3 abszolút világbajnoki I. helyezést, egy  abszolút II. helyet és egy abszolút III. helyezést szereztek.
A csepeli versenyzők közül Csepregi Zoltán 370 kg-os teljesítményével kategóriájában beállította a szervezet világcsúcsát (és egyben a magyar csúcsot is), Balázs Ferenc 305 kg kinyomásával szerzett világbajnoki címet kategóriájában, és végzett abszolútban a III. helyen. Buda Richárd pedig a 19 esztendősök kategóriájában 290 kg-os nyomást produkált, ami azt jelentette, hogy 40 kilogrammal megjavította a kategória világcsúcsát, és megszerezte az egyéni és az abszolút világbajnoki címet is.
A szakvezetés nagy reményekkel, maguk a versenyzők pedig - a jelek szerint - bombaformában várhatják a WPC szervezet novemberi, Las Vegas-i világtalálkozóját, ahol bivalyerős mezőny vár majd Balázs Ferencékre. A felkészülés most már az edzőteremben folytatódik, a fiúk és az őket felkészítő stáb a Las Vegas-i versenyre próbálja időzíteni a lehető legjobb formát.

 

Légrádi G.