Öttusa: Fehérváron is látható volt a fejlődés

Kategória: Sport 2013. március 13. szerda, 20:48

ttusaMárcius 8–9-én Székesfehérváron rendezték meg az utánpótlás női és férfi egyéni, valamint csapat öttusa bajnokságot. A Magyar Öttusa Szövetség és az Alba Volán SC rendezésében létrejött programban nyolc csepeli állt rajthoz.

A Csepeli Öttusa és Vízi- Sport Egyesület már 15 éve nem indított ilyen népes versenyzőgárdát hasonló megmérettetésen, s külön örömet jelentett, hogy a kék-piros klub ismét fel tudott sorakoztatni minőségi sportolókat, akik ezúttal sem okoztak csalódást.
Az úszószámokban szinte minden versenyző hozta a legjobb formáját, azaz egyéni rekordjaikat javították meg. A szakvezetés szerint a vívás tekintetében is ígéretes fejlődési tendencia mutatkozik, ugyanakkor a versenytapasztalatok azt mutatják, hogy még a ’durva’, azaz csiszolatlan koordinációs fázisban tart a társaság. Befejezésül a kombi számban a csepeliek közül mindenki hozta a formáját.
A lányok egyéni küzdelmeiben Zs. Tóth Anna végzett a legjobban a csepeliek közül, aki 3740 pontot szerzett, és a 8. lett. Simon Sarolta 3288 ponttal a 16., Ilosvay Bertina 2500 ponttal a 24., míg Koricsánszky Kamilla 2296 ponttal a 25. helyen végzett. Csapatban a Volán Fehérvár végzett az élen, a KSI és a BHSE előtt, a Csepel az ötödik helyen fejezte be a versenyt.
A fiúknál egyéniben Rajszki Péter (3812 pont) a 21., Brázda Gábor (3700 pont) a 22., Mikó Domonkos(3580 pont) a 25., Koricsánszky Olivér (3572 pont) a 26., Pataki Balázs pedig (2928 pont) a 34. helyen végzett. Csapatban a Volán Fehérvár A csapat bizonyult a legjobbnak, a KSI és az Alba Öttusa SE A gárdája előtt, a Csepel itt is az ötödik helyet kaparintotta meg.

 

Légrádi G.
Forrás: Csepeli Öttusa és Vízi- Sport Egyesület