Mikulás jegyében vetélkedtek az ovisok

Kategória: Sport 2012. december 05. szerda, 14:26

Miki_Kupa1Ahol óvodás vetélkedőt rendeznek, ott általában garantált a jó hangulat. December 5-én délelőtt pontosan ilyen pillanatoknak volt színhelye a Nagy Imre ÁMK tornacsarnoka.

A kerületi testnevelő közösség, pontosabban annak vezetője Jenei János, és segítői a tavalyinál is jobb ovis programot hoztak tető alá, ahol nem kevesebb, mint 21 intézmény kis csapata tette tiszteletét. A hivatalos megnyitón Morovik Attila alpolgármester köszöntötte a gyerekeket, és az őket kísérő óvó néniket. Rövid köszöntőjében örömét fejezte ki a népes gyerekcsapat láttán, és biztató szavakkal engedte útjára a versenyt. Ezt követően Jenei János köszönte meg Tóth Endrének, az eseménynek helyet biztosító Nagy Imre ÁMK vezetőjének a vendéglátást, és a Mikulás-, illetve krampusz ruhába öltözött segítőknek a verseny lebonyolításában nyújtandó közreműködést.

A hivatalos megnyitót követően egyből a sorversenyekre terelődött a figyelem, az óvodák 7 csoportra osztva vették fel egymással a küzdelmet. Fontos szerepet kaptak a versenybíráskodást lebonyolító Szeberényi Tamás és asszisztensei is, akiknek nem egyszer milliméternyi pontos szemmértékre is szükségük volt a nap folyamán.
Először a virgácsváltó vette kezdetét, majd egy hatalmas szaloncukrot kellett célba juttatnia mindenkinek egy teniszütő segítségével. A küzdelmek további részében előkerült egy télapó süveg is, ami szintén ügyességi feladat részét képezte, majd utána fenyőfadíszítéssel egybekötött ügyességi próba volt terítéken.

A versenysor legvégén egy társukat kellett télapónak felöltöztetni a gyerekeknek, melynek a legnagyobb örömmel tettek eleget, az időközben a tetőfokára hágó szurkolás közepette. A gyakorlatsorokat három etapban végezték el a lurkók, a legjobbak pedig egy kisdöntőben, középdöntőben, és végül a szuperdöntőben mérkőztek meg egymással.

A megmérettetések közti kis szünetben a szervezők szendviccsel és némi üdítővel kedveskedtek a nagy átéléssel versenyző apróságoknak, akik apait-anyait beleadva küzdöttek a végső sikerért. A legeslegjobb csapatot ezúttal a Csodakút ovisai alkották, őket az Erdősor, és a Csalitos ovi derekasan küzdő gyerekserege követte a képzeletbeli dobogón.
A küzdelmek végeztével minden résztvevőt egybetereltek a díjátadó asztal környékére, és az óvó nénik hathatós segítségével, közös éneklésbe kezdtek, amolyan Mikulás csalogatót hallhatott a tornaterem közönsége. A Hull a pelyhes… dallamára aztán előkerült a nagyszakállú, piros puttonyos Mikulás is, aki teli zsákkal érkezett, az ovisok legnagyobb örömére. A Mikulás egy általa írt verssel is kedveskedett a gyerekeknek, majd kiosztotta a jól megérdemelt jutalmakat, jól láthatóan egyetlen gyerek keze sem maradt üresen. Természetesen a csemetéket felügyelő és lelkesen buzdító pedagógusok sem maradhattak jutalom nélkül, ők egy különleges falinaptárral lettek gazdagabbak.
A program végén talán egy kissé fáradt, ám egytől-egyig mosolygós arcú ovisok léptek ki a tornacsarnokból, látszott rajtuk, hogy igazán jól érezték magukat.

 

Az eseményrők készült további fotók a

 

MikiKupa2Kupa3 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Légrádi G.
Fotók: Zarándi Bence
,