Nyomtatás

Adomány az újabb evezős sikerek jegyében

Kategória: Sport 2012. december 19. szerda, 17:11

allo-kicsiA Csepel Evezős Klub 2012-ben ismét Magyarország legeredményesebb evezős klubja cím büszke birtokosa lett. A patináns egyesület eszköztára most egy olyan berendezéssel bővült, melynek segítségével tovább folytatódhat a sikerszéria.

A kék-piros klub volt az egyetlen egyesület, amely a 2012-es londoni olimpiára csepeli színeket képviselő sportolót delegált a nemzeti csapatba Széll Domonkos személyében, és napjainkig az evezős sportág legmeghatározóbb szereplője. Ahhoz, hogy a klub a továbbiakban is megmaradhasson a sportág zászlóshajójának, nagyban hozzájárulhat egy speciális, -úgynevezett- speedfitness gép, amelyet december 19-én a csepeli evezős telepen ünnepélyes keretek között adtak át az egyesület részére. Az értékes felajánlás a klub egykori sportolójától, Horváth Lászlótól érkezett, aki a L.A.C Holding nevű cégcsoport elnök-vezérigazgatója, s aki a mai napig szívén viseli egykori klubja sorsát. Az ünnepélyes átadáson megjelent Farkas Bertalan, Magyarország egyetlen űrhajósa, a felajánló cég tanácsadója, dr. Regényi Tamás a Magyar Evezős Szövetség elnöke, Borbély Lénárd Csepel alpolgármestere, valamint Csaba Zoltán a Csepel Evezős Klub elnöke, és a klub, valamint a cég képviselői.
Az immár két éve a kerületben élő Farkas Bertalan rövid beszédében elmondta, hogy a felajánlott szerkezet egyik változata komoly szerepet játszott az űrutazásra való felkészítésben, így annak hasznossága felől szemernyi kétsége sincs, majd további sikereket, eredményes versenyzést kívánt a csepeli egylet sportolóinak a jövőt illetően.
Borbély Lénárd felhívta a figyelmet arra, hogy a L.A.C Holding az önkormányzat egyik legmegbízhatóbb partnerei közé tartozik és kiemelte, hogy Horváth Lászlónak „az esze és a becsülete mellett, a szíve is a helyén van”, hiszen nem mindennapi felajánlással támogatja a csepeli evezős sportot. Az ajándékot a cég részéről személyesen átnyújtó Baranyai Andrea kabinetfőnök röviden ismertette a gép felépítését, hasznosságát, és a várható pozitívumokra is kitért néhány szóban. Csaba Zoltán és Pickermann Zsolt a Csepel EK vezetőségéből köszönetüket fejezték ki a felajánlásért, majd a jelen lévő Széll Domonkos olimpikon „figyelmébe” ajánlották a masinát, aki, -mint kiderült- korábban már kipróbált hasonlót, és meg volt elégedve az eredménnyel. A jó hangulatú ceremóniát egy közös fotóval örökítették meg a jelen lévők, akik közül szinte mindenki kíváncsian várja, milyen hatékonysággal lép be az új szerzemény a klub életébe.

 

asztalos-kicsikisebbevezos-kicsi 

 

Légrádi G.
Fotók: Bede Orsolya