Csepelen indult útjára a kosárlabda jamboree

Kategória: Sport 2013. március 13. szerda, 21:39

labdasA Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége még tavaly indította útjára a „Dobd a kosárba! elnevezésű utánpótlásprogramját, amelynek hosszú távú célja, hogy megduplázza a kosárlabdázók számát Magyarországon. Csepelről három iskola vesz részt a programban, melynek nyitó eseményét Kosárlabda Jamboree címmel, március 12-én tartották meg a Vermes Miklós Általános Iskola tornatermében.

A Csepeli Kosárlabda Iskola szervezésében létrejött kosárlabda-programra zsúfolásig telt az iskola tornaterme, ahol először id. Szabó Ferenc a rendezvény főszervezője köszöntötte a megjelenteket, majd egyperces néma felállással emlékeztek a nemrég elhunyt Zsíros Tiborra, „Zsizsi” bácsira a magyar kosárlabdasport jeles alakjára. Ezt követően Győri Zsuzsa, a kosárlabda szövetség munkatársa mondott köszöntőt és adta át a szövetség pályázatán nyert sportszereket. A Kölcsey, a Vermes és a Móra iskolák képviselői intézményenként 2 kosárpalánkot, 15 labdát, és 20 pólót vehettek át, ami nagy segítség lehet a sportág csepeli továbbfejlesztésében.

Magyarországon 200, Budapesten 21 iskola részesül ebben a támogatásban, s ebbe immáron kerületünk három iskolája is beletartozik. A hivatalos programot az alsó- és felső tagozatosok közös bemelegítése követte, amit ifj. Szabó Ferenc vezényelt, majd minden gyerek legnagyobb örömére kezdetét vette a játék. Az önfeledt testmozgást követően minden résztvevő oklevelet és -a húsvéti ünnepek közeledtére utalva- piros csoki-tojást kapott ajándékba, majd egy rögtönzött szülői értekezletet is tartottak, ahol a gyerekek szüleit ismertették meg a további lehetőségekről.

Az MKOSZ ebben a programban nem csak a gyerekeknek, hanem az őket felkészítő trénereknek is nagyszerű lehetőséget nyújt, járandóságot, és megfelelő felszerelést is biztosít annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szinten tudják felkészíteni a kosárlabda-palántákat.

 

 

 

buvoliakciomagasban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Légrádi G.

Fotók: Bede Orsolya