Túlzsúfolt a csepeli versenypálya

Kategória: Sport 2013. április 08. hétfő, 17:01

A Csepeli Kajak- Kenu Egyesület közleményt adott ki április 8-án a szövetség honlapján, miszerint a Ráckevei-Soroksári Duna ág túlzsúfoltsága mára olyan mértékűvé vált, hogy saját versenyzőik zavartalan pályahasználata veszélybe került.

Ludasi Róbert, a klub vezetője a Csepel.hu érdeklődésére elmondta, hogy az egyesület a vízfelületen jelzőoszlopokkal ellátott, kajak-kenu pályával rendelkezik, melynek fenntartása, vizsgáztatása a Csepeli KKE feladata és kötelessége, amelynek a klub minden évben eleget is tesz. Az egyesület minden esztendőben bérleti díjat fizet a vízfelület tulajdonosának az 1000 méter hosszúságú versenypályáért, ahol versenyzőik az aktuális szezonra készülnek nap, mint nap.

A csepeli mesteredző elmondta, hogy olyan mértékű a zsúfoltság lett úrrá a vízen, hogy valamilyen megoldást ki kellett találni a zavartalan felkészülés érdekében. Ennek érdekében minden - nem a klub kötelékébe tartozó sportembert - arra kérnek, hogy ne az említett pályaszakaszt használják. „Én nagyon örülök, hogy egyre többen választják a vizes sportokat, és sokan hódolnak ennek a szenvedélynek, nem is ezzel van a baj, sokkal inkább a szabályok be nem tartása az, ami gondot okoz, és ennek a versenyzők isszák meg a levét”- tette hozzá Ludasi Róbert.
Amennyiben azonban ragaszkodnak a versenyterülethez, akkor azt kérik, hogy előzetesen jelezzék a Csepeli KKE felé, és az arra megállapított pályabérleti díj (10 000 Ft/óra) fejében azt megtehetik.

 

Légrádi G.
Forrás: Csepeli KKE