Virágot bontatnak a csepeli kjúdósok

Kategória: Sport 2013. április 11. csütörtök, 19:20

sakurakA csepeli Bukyukai Tradicionális Japán Íjász Egyesület ezúttal is jeles eseményeken képviseli a kerületet, és nemzetközi versenyen hazánkat. A klub képviselői április 20-án Budapesten, majd május végén Hollandiában szerepelnek.

Az egyedülállóan szép, japán cseresznyefa virágzást az ELTE Botanikus Kertjében (Fűvészkert) április 20-án a csepeliek bemutatója is színesíti, sőt az érdeklődők ki is próbálhatják a nem mindennapi harcművészet mesterfogásait. A Füvészkertben több éves hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában.
A nemzetközi megmérettetésre pedig május 25-26-án kerül sor Amszterdamban, ahol a 12.Kyudo  Európa-bajnokságot rendezik meg, s amelyen háromfős magyar csapat is harcba száll a végső siker reményében.

 

 

Légrádi G.
Forrás: Bukyukai Tradicionális Japán Íjász Egyesület