Széll Domonkos C döntős sikerrel végzett Sevillában

Kategória: Sport 2013. június 03. hétfő, 17:34

SevvillaA sevillai evezős Európa-bajnokságon nem sikerült dobogós helyezést elérnie a magyar egységeknek. Legjobban a Simon Béla, Juhász Adrián normálsúlyú kormányos nélküli kettes szerepelt, akik az 5. helyet szerezték meg, a csepeli Széll a C döntőt megnyerve a 13. helyen végzett.

Az előfutamok után Széll Domonkosnak reményfutamoznia kellett a férfiak egypárevezős versenyében. Mivel a reményfutamban negyedik helyen ért célba, egyetlen helyezéssel maradt le a továbbjutásról. A „C” döntőben, a 13-18. helyezésekért szállt harcba, s a rajtot követően a második helyen üldözte végig a svájci ellenfelét, akit a hajrában meg is előzött, ezzel megnyerte futamát.
A Simon Béla, Juhász Adrián normálsúlyú kormányos nélküli kettes ötödik lett a szám vasárnapi hatos döntőjében, ami azért bravúros, mert Juhász most versenyzett először azóta, hogy a tavalyi londoni olimpia előtt fennakadt a doppingellenőrzésen, és hét hónapos eltiltást kapott. Mint ismeretes, akkor éppen Széll Domonkos ült be a hajóba helyette.

A zárónap két magyar B-döntős egysége közül a könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben érdekelt Révész testvérek, Zoltán és Péter másodikként, a Cselinacz János, Miskolci Dániel, Bodrogi István, Vermes Péter összeállítású könnyűsúlyú négyes pedig ötödikként ért célba az utolsó pályáján, így előbbi a nyolcadik, míg utóbbi a 11. helyen fejezte be a kontinensviadalt.

Légrádi G.

Forrás : hunrowing.hu

Fotó: worldrowing.com