Birkózás: Gyurits-ezüst Törökországban

Kategória: Sport 2013. október 28. hétfő, 15:12

GyuritsGeriAz Isztambulban zajló nemzetközi junior szabad- és kötöttfogású Köztársaság-kupa utolsó napján is született magyar érem. Gyurits Gergely a Csepeli BC sportolója ezüstérmet nyert a 84 kg-osok mezőnyében.

 

A törökországi verseny zárónapján Gergőn kívül Torba Erik és Ligeti Richárd lépett még szőnyegre, ám nekik ezúttal nem sikerült az éremszerzés. Gergő négy török birkózót győzött le technikai tusokkal, majd a 31 fős mezőny döntőjébe jutott. Ott orosz riválisát sajnos már nem tudta felülmúlni, így a második helyen zárt.

Ezzel a versenyen korábban medált nyerő Lévai Zoltánhoz és Nagy Mihályhoz csatlakozott a csepeliek szabadfogású tehetsége.

Ugyanebben a súlycsoportban Ligeti Richárd „technikaival” jutott túl török ellenfelén az első körben, majd a második fordulóban orosszal birkózott fordulatos mérkőzést, ám sajnos vereséget szenvedett és kiesett a versenyből. A kötöttfogásúak között Torba Erik képviselte a magyar színeket, aki szintén orosszal szemben maradt alul és búcsúzni kényszerült a versenytől.

 

Légrádi G.
Forrás: Magyar Birkózó Szövetség