Evezés: KÉK siker az ergométeres Mikulás kupán

Kategória: Sport 2013. december 10. kedd, 21:07

ergossracok-kicsiNapjainkban a reneszánszát éli kerületünkben az iskolák közötti sportversenyek sora, amiből az evezős sportág sem akart kimaradni. A Csepel Evezős Klub egy ergométeres verseny keretében versenyeztette meg hét iskola tanulóit.

Az egyesület vadonatúj tornaterme adott otthont a megmérettetésnek, ahol mintegy 105 versenyző ült az élsportolók téli felkészülését is biztosító gépekbe. A klub képviselői előzetesen 12 iskolában végeztek előzetes felméréseket a gyerekek körében, mely során közel 1300 kerületi nebuló ismerkedhetett meg közelebbről is az evezés „fedett” vállfajával. A szabályok értelmében, kizárólag olyan tanulók vehettek részt a küzdelmekben, akik nincsenek sehová leigazolva. Minden tanintézmény felső tagozatosai közül évfolyamonként két-két fiú és lány veselkedett neki a megmérettetésnek, így összesen 16 futamot rendeztek, és mindegyik korcsoportban díjazták az egyéni első három helyezettet. A futamok során szerzett pontok számától függően állapították meg a legjobb csapatot illetve iskolát. Profi sportversenyeket megszégyenítően a szurkolók és hozzátartozók kivetítőn is nyomon követhették a versenyt. Az iskolák természetesen a testnevelő tanárok által is képviseltették magukat, így a klub számára is igen fontos, iskolai-egyesületi, illetve edző-testnevelő viszonyt is ápolta és tovább mélyítette a rendezvény. A végső sikert a Kék iskola tanulói szerezték meg.

 

A díjakon kívül minden versenyző markát egy-egy szelet csokoládé is ütötte és egy - a szülőknek is címzett- motivációs levelet is hazavihettek a srácok.

 

                                                   Ergométeres Mikulás Kupa végeredmény
I. Kék Ált. Iskola

Hermann Ottó Ált. Iskola
Jedlik Ányos Ált. Iskola és Gimnázium
Kék Ált. Iskola
Kölcsey Ferenc Ált. Iskola
Széchenyi István Ált. Iskola
Vermes Miklós Ált. Iskola

 

ergoslendulet-kicsiergossokasag-kicsiergotarsasagban-kicsihajraban-kicsiszekbenuloshuzzad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Légrádi G.
Forrás és eredmények: Csepel Evezős Klub,