Tájékoztatás személyes adatok kezeléséről

2018. július 25. szerda, 10:47

Tisztelt Ügyfeleink!

Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatal, mint adatkezelő ezúton tájékoztatja ügyfeleit, valamint a bejelentőket, érdeklődőket, kérelmezőket, egyéb harmadik személyeket, hogy a személyes adataikat – így különösen nevüket, címüket, elérhetőségi és igazolvány adataikat – az Európai Unió Parlament és Tanács 2016/679. számú Általános Adatvédelmi Rendeletének 6. cikk. 1.) bekezdés c. pontja alapján, jogi kötelezettség teljesítése céljából kezeli.


A különböző eljárásokhoz, beadványokhoz a hazai jogszabályok is előírnak konkrét adatfelvételeket, melyek nélkül az adott ügy nem intézhető el, így az érintett magánszemélyeknek és a hivatalnak többnyire nincs választási lehetőségük, kötelező az egyes megjelölt adatok megadása és felvétele.


Ezen ügytípusokban a hazai jogszabályokban előírt nyilvántartási időtartamon belül nincs lehetőség a személyes adatok törlésére, de az érintett magánszemélyeknek joguk van tájékoztatást kérni az adatkezelésről, valamint az esetlegesen hibás, téves adatok helyesbítését kezdeményezni. A konkrét, egyedi ügyekben további tájékoztatást nyújtunk az adatkezelésről, illetve elérhető, megismerhető a hivatal általános adatkezelési és adatvédelmi szabályzata is.

 

dr. Szeles Gábor
jegyző

 

Adatkezelési tájékoztatók és nyilatkozatok

Utoljára frissítve: 2019. április 01. hétfő, 15:38