Közlemények

2016. február 09. kedd, 15:58

Setalo utca kicsinyitettKözlemény - Csepel a rend, a törvényesség és a fejlődés pártján áll

 

Az alábbi közleményt Borbély Lénárd, Csepel polgármestere osztotta meg Facebook - oldalán:

A csepeli sétálóutcában az italozó életmódot folytató, kötözködő személyek miatt évek óta elviselhetetlen állapotok uralkodtak. Az óvoda és bölcsőde kerítését a hajléktalanok vécének használták, a gyerekek szeme láttára. Ez elfogadhatatlan, tűrhetetlen. A csepeli hajléktalanok ellátása megoldott. A szállásokon van elég hely. Emellett folyamatosan nappali melegedőt tartunk fenn a számukra és rendszeresen szervezünk szociális ételosztást.

Senkit nem lehet megverni, megalázni pusztán azért, mert alkoholista vagy hajléktalan. Ilyen esetről nincs tudomásunk. De nem lehet az utcán és környékén fetrengeni sem és a szükségleteket elvégezni. Az önkormányzat a lakossági segítségkérésre végül a rendőrség, a közterület-felügyelet együttes fellépésével, valamint a vagyonvédelem biztosításával elérte, hogy rend legyen. Ezt a rendet a közterületeinken minden törvényes eszközzel a továbbiakban is fenn fogjuk tartani.

A rendőrség és a közterület-felügyelet állandó jelenlétével a sétálóutca lakói és az arra közlekedők biztonságban érezhetik magukat a továbbiakban is. Ebből nem engedünk.

Borbély Lénárd

 

pdfÚj bölcsődei férőhelyek létesítése a csepeli Kertvárosi Bölcsődében

pdfCsillagtelep szociális célú rehabilitációja

 

A csepeli választási bizottság cáfolta Bangóné kijelentéseit

 

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata értesülése szerint a bizottság várhatóan sajtó-helyreigazítást fog kérni a Hír TV-től, a 24.hu-tól, a Magyar Nemzet Online-tól, az Indextől és a HVG-től. A választási bizottság elnöke emellett rágalmazás és becsületsértés miatt fontolgatja a feljelentést Bangóné ellen.

Alább teljes terjedelemben elérhető a 17. számú Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottság közleménye.

 

„17. számú Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottság közleménye

(15/2018. (III.20.) 17. számú OEVB jegyzőkönyvbe foglalt döntésének melléklete)

 

Sajnálatos módon a 17. számú Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottság 2018. március 19-i nyilvános ülésén meghozott döntések kapcsán az elektronikus médiában és egyes országos tv-csatorna esti híradásában is tévesen került ismertetésre az ülésről a helyszínen készült jegyzőkönyv tartalma, elsődlegesen az ott meghozott és a jelenlévő bizottsági tagok egyhangú, jegyzőkönyvben foglalt döntéseihez képest.

Meg kell jegyezni, hogy az ide vonatkozó előírásoknak megfelelően, csakúgy, mint ez idáig is minden bizottsági ülés esetében, a 2018. március 19-i ülésen résztvevő valamennyi bizottsági tag és az Országos Egyéni Választási Iroda munkatársai által aláírt jegyzőkönyv, az annak elválaszthatatlan mellékletét képező feljelentéssel együttesen közvetlenül az ülés befejezése után a nyilvánosság számára a Csepel.hu honlapon az Önkormányzat menüpont Választások almenüjében közzétételre került.

Ennek ellenére ezen dokumentum ismeretében vagy annak hiányában a híradások nem a valóságnak megfelelő információkat tartalmaztak, amely által sérült a nyilvánosság objektív tájékoztatáshoz fűződő joga.

Ennek helyrehozásaként a valóság feltárása érdekében a Bizottság a következők szerint nyilatkozik:

A 17. számú Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottság 2018. március 13-i ülésén az Elnök javaslatát a jelenlévő bizottsági tagok egyhangúlag elfogadták, amelyet a 9/2018. (III.13.) számú jegyzőkönyvbe foglalt döntés tartalmaz. A javaslatban az állt, hogy az Elnök indítványozza a Bizottságnak az ajánlóívek átvizsgálását a 2018. március 19-i ülés napirendre vételével. Ennek indokaként elhangzott, hogy a jelölőszervezetek jelöltjeinek nyilvántartásba vételéről határozó bizottsági tagok az OEVI előzetes tájékoztatásából és saját tapasztalatukból is meggyőződhettek választási csalásra utaló jelenségek létéről, így például, hogy nem egyedi esetben elhunyt személyek, mint ajánlók a személyes adataikkal és aláírással szerepelnek egyes jelölőszervezetek ajánlóívein.    

A 17. számú Országos Egyéni Választási Bizottság fenti döntése alapján elvégezte a kitűzött feladatát, amelyet a 2018. március 19-i bizottsági ülésen készült jegyzőkönyv hitelesen rögzít a téma szerinti döntésekkel együtt – több más mellett.

Ily módon meg kell állapítani, hogy a valóság az - szemben a 17. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben induló egyik képviselőjelölt - 2018. március 19-i nyomtatott és elektronikus sajtóbeli nyilatkozatával, hogy nem a szocialisták kérték ki az ajánlóíveket, nem a szocialisták tekintettek bele azokba, hanem a Bizottsági ülésen részt vevő valamennyi választott és delegált tag. A valóság az, hogy „az első betekintés után” az MSZP-Párbeszéd által delegált bizottsági tag nem adott hangot azon gyanújának, hogy a „kamupártokra adott aláírások jelentős részben megegyeznek a fideszes jelölt ajánlási ívein szereplők adataival.”  A valóság továbbá az, hogy a Bizottság a 2018. március 19-i ülésén azon jelölőszervezetek ajánlóíveit vonta vizsgálat alá, amelyek időközben elhunyt személyek adatait, hamisított aláírásaikkal szerepeltették, ezen jelölőszervezetek között nem volt a „fideszes jelöltet” jelölő pártszövetség, ily módon nem fordulhatott elő sem jelentős részben, sem semmilyen mértékben az elhunytakkal megegyező személy/ek szereplése az említett jelölt ajánlási ívein. 

Amennyiben a 2018. március 19-i bizottsági ülés még aznap a világhálóra feltett dokumentumát, a helyszínen készült jegyzőkönyvet a sajtó tisztelt munkatársai tanulmányozták volna, a nyilvánosság nem valósághű tájékoztatása elkerülhető lett volna, nemcsak részükről, hanem a híradásaikból informálódó, ismereteit innen szerző, a választókerületben induló képviselőjelölt részéről is.

A Bizottság éppen ezért felkérte a Bizottság Elnökét, hogy a 17. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság 2018. március 19-i nyilvános ülésén meghozott döntések nyomán az elektronikus médiában és egyes országos tv-csatorna híradásaiban történő megjelenések kapcsán tovább vizsgálja a Bizottság és a Bizottság Elnöke által megtehető esetleges további polgári és büntetőjogi lépéseket, melyről tájékoztassa a Bizottságot és a szükséges indítványokat tegye meg.

Budapest, 2018. március 20.

Felkai Péterné

elnök”

 

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

sajtóosztály

 

 

Bangóné aláírta Juhász Péter távozását követelő petíciót

 

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP csepeli-soroksári képviselőjelöltje is aláírta azt a petíciót, amely Juhász Péter, az Együtt elnökének közéletből való távozását követeli.

Hetek óta aláírást gyűjt Juhász Péter közéletből való távozását követelve a Mindennapok Női Szemmel nevű civil egyesület. A szervezet tagjai - mint írják - megdöbbentek azon, hogy az Együtt elnökéről kiderült: állítólag lelkileg és fizikailag is bántalmazta feleségét, és állítólag a gyermekei előtt drogozott. Az egyesület szerint „…az, hogy mindez megtörténhet, azt jelenti, hogy az Együtt is áldását adja arra, hogy a nőket lehet következmények nélkül bántalmazni és a gyerekeket terrorizálni.” A szervezet követeli Juhász Péter közéletből való távozását, ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek. Az ívet némi meglepetésre a Közös Ország Mozgalom csepeli vitarendezvényén Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP csepeli-soroksári képviselőjelöltje is aláírta.

 

Bíróság: Takács Krisztián sikkasztott

 

Önkormányzati vagyon elsikkasztása, vagyis korrupciós bűncselekmény miatt elítélte a Budai Központi Kerületi Bíróság Takács Krisztiánt, az MSZP csepeli önkormányzati képviselőjét. A politikus a korrupció elleni fellépéssel kampányoló Bangóné Borbély Ildikó kampánycsapatának tagja.

Takács Krisztián és társa egy műfüves focipálya kiépítésekor a csepeli önkormányzat egyik tulajdonát eladták a csepeli önkormányzatnak. Ezzel az ítélet szerint K. M. István első rendű vádlott 2,5 millió forintos, Takács Krisztián másodrendű vádlott pedig 1,5 millió forintos kárt okozott az önkormányzatnak, vagyis a csepeli adófizetőknek. Az ítélet az önkormányzat által bejelentett polgári jogi igényben nem döntött. Így a bűncselekmény során okozott anyagi kárt csak külön polgári per során lehet érvényesíteni. Ez tovább nyújtja a 8 éve húzódó peres eljárást.

Takács Krisztiánt egy magánokirat-hamisítás miatt korábban egy év próbára bocsátották. Csakhogy valószínűsíthető, hogy a sikkasztást az MSZP-s politikus a próbaidő alatt hajtotta végre. Így ha az ítélet jogerőssé válik, korábbi bűncselekményét elővehetik, és akkor abban is újabb ítéletet hoznak. A politikust ezen kívül még rágalmazás miatt marasztalta el a bíróság.

Kemény a csepeli MSZP-s csapat

A korrupció elleni harcot hirdető Bangóné Borbély Ildikó kampányfőnöke az a Szenteczky János, aki szintén több korrupciós bűncselekmény vádjával áll bíróság előtt. A politikust eddig két rendbeli, aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt ítélték el jogerősen.

Bármilyen elképesztő, de az MSZP a csepeli választási bizottságba is olyan ügyvédet delegált, aki korrupciós váddal áll bíróság előtt. Az érintett ügyvédi irodát polgári peres ügyben a bíróság már jogerősen elmarasztalta. Az ítélet szerint Szenteczky János a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként úgy bízta meg az irodát a magánügyeinek képviseletével, hogy a munkadíjat nem a saját pénzéből, hanem közpénzből, az önkormányzat vagyonkezelő cégével fizettette ki.

A csepeli MSZP sorait erősítette még az a Deme Gábor is, akit két ember meggyilkolása miatt ítéltek életfogytiglani börtönre 2012-ben. S. Miklóst, a párt korábbi önkormányzati politikusát pedofília miatt ítélték el többször is.

 

Közlemény: Hazugságot állított a balliberális média

 

Sárosi Tibor nem húga és nem is unokanővére Németh Szilárdnak

Különböző balliberális médiaszolgáltatók az elmúlt napokban azt a hazugságot állították, hogy a csepeli önkormányzat Sárosi Tibor művésszel azért kötött vállalkozási szerződéseket különböző művészi alkotások készítésére, mert Németh Szilárd országgyűlési képviselő rokona. Ezzel szemben az igazság az, hogy a Fidesz alelnöke és Sárosi Tibor szobrászművész között semmilyen rokoni kapcsolat sincs. A híresztelést a csepeli szocialisták indították el sok évvel ezelőtt. Először azt állították, hogy Sárosi Németh Szilárd húga, majd unokanővérének nevezték. Amikor kiderült, hogy Sárosi keresztneve Tibor, akkor már azt terjesztették, hogy Németh Szilárd férfi rokona. Ehhez képest se nem női se nem férfi rokona Németh Szilárdnak. 

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata büszke Sárosi Tibor alkotásaira, aki már az MSZP-s önkormányzati ciklus idején is dolgozott a kerületben szobrászművészként. Az akkori szocialista polgármester regnálása alatt készült Csepelen többek között a Béke téri Trianon emlékmű. Magyarország egyik legszebb trianoni emlékművének érdekessége, hogy annak köztéri elhelyezését a szocialista városvezetés megtiltotta. Így az a Béke téri Jézus Szíve katolikus templom kertjében lett felállítva. Ugyancsak az MSZP-s időszakban készítette Sárosi Tibor a királyerdei református templomnál lévő Wass Albert emlékművet és a Szent Imre téri református templomban lévő Károli Gáspár domborművet is. Nevéhez fűződik ezen kívül a Kis-Duna-parton álló Kolonics szobor, amellyel a szobrászművész a csepeli kötődésű Kolonics György kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok kenusnak állított méltó emléket.

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata sajnálatosnak tartja, hogy magukat komoly médiumnak tartó újságok mindenféle ellenőrzés, vagy rákérdezés nélkül átveszik a csepeli szocialisták hazugságait. Az önkormányzat jó hírnevének megsértése miatt megtetette a szükséges jogi lépéseket.

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata

sajtóosztály

 

Közlemény: 1, 7 milliárd forint Csepelnek városrehabilitációra

 

Sorra nyeri a pályázatokat a kerület

A kerületi városrehabilitációs pályázatok közül az elmúlt évek eddigi legnagyobb összegű támogatását sikerült elnyernie Csepelnek.

A fővárosi kerületek közül egyedül Csepel az, amelyik három Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) kiírásban is sikeresen szerepelt, a most elnyert összeg pedig az eddigi legnagyobb a kerület életében.

A pályázaton elnyert 1,7 milliárd forintot Csillagtelep városrész megújítására fordítja az önkormányzat. A pénzből megújul többek között tizenegy lakóépület, továbbá közterületek és közintézmények. Emellett térfigyelő kamerarendszer is kiépül, egy használaton kívüli épületet pedig közösségi központtá alakítanak. Az összegből jut munkaerőpiaci-integrálódást elősegítő programokra is. A beruházás önerő nélkül, 100 százalékban pályázati forrásból valósul meg.

A Borbély Lénárd vezette csepeli önkormányzat egyik fő célja, hogy a kerületben minden panelépület és az összes városrész megújuljon. Köszönet a Fővárosi Önkormányzatnak a támogatásért, Németh Szilárdnak a sikeres pályázat érdekében nyújtott közbenjárásáért, valamint a magyar kormánynak a döntésért.

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

 

Közlemény: Jelentős pénzügyi hiba: vizsgálatot rendelt el a csepeli polgármester

 

Nem szándékos, de súlyos tévedésre derült fény a csepeli önkormányzat pénzügyi kimutatásában. A hibát az okozta, hogy - más megtakarítások mellett -, a költségvetésben a kerület 2 milliárd forint értékű államkötvény-papírjait az önkormányzat pénzügyi vezetője egy törvényváltozás után, tévedésből duplán szerepeltette. Így akaratlanul is azt a látszatot keltette, mintha nem 2 milliárd, hanem 4 milliárd forint lenne az önkormányzat általános tartaléka. Ezzel a nem szándékos szakmai hibával megtévesztették a képviselő-testület tagjait is. 

A pénzügyi vezető elismerte a hibát és felelősségét, ezért Borbély Lénárd csepeli polgármester elfogadta a felmondását. A mai képviselő-testületi ülésen a polgármester egyúttal vizsgálatot rendelt el a könyvvizsgálók bevonásával. A történtek miatt a korábban ismert 7,8 milliárd forint helyett így a valóságban „csak” 5,8 milliárd forinttal javult a csepeli önkormányzat pénzügyi helyzete 2010 óta. Akkor a szocialista vezetés csődközeli helyzetben, 3,8 milliárd forintos hiánnyal adta át a kerületet. Ehhez képest van most 2 milliárd forintos többlete Csepelnek.

Súlyos, de nem szándékos pénzügy technikai-hiba történt, de a korábban meghozott fejlesztéseket és beruházásokat ez nem érinti. A kerület biztonságosan működhet és fejlődhet tovább. A vizsgálat eredményét az önkormányzat nyilvánosságra fogja hozni.

 

Budapest, 2017. június 28.

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata

 

Közlemény: Hazudik a baloldal a csepeli tüdőgondozóról

 

Szabó Szabolcs és a mögötte álló álbaloldali összefogás Rétvári Bence államtitkár válaszát kiforgatva hazudik a csepeli tüdőgondozóról.

Az egészségügy átalakítása után a tüdőgondozók fenntartása nem az önkormányzatok feladata. Az ilyen tartalmú szerződések évek óta hatályukat veszítették.

Amit Csepelen a szocialisták több évtized alatt hagytak lepusztulni, azt 2010 óta a Fidesz folyamatosan hozza rendbe. Így fog ez történni a tüdőgondozóval is. 

A birkózócsarnokon megspórolt 100 millió forintból és Németh Szilárd országgyűlési képviselő közbenjárásával rendbe fogjuk tenni a csepeliek számára a tüdőgondozás körülményeit.

 

Borbély Lénárd

Csepel polgármestere

 

Közlemény: Csepel és a közösségi közlekedés lehet az olimpia legnagyobb nyertese              

Utoljára frissítve: 2018. november 07. szerda, 12:13