Közlemények

2016. február 09., kedd 15:58

Közlemény: Hazugságot állított a balliberális média

 

Sárosi Tibor nem húga és nem is unokanővére Németh Szilárdnak

Különböző balliberális médiaszolgáltatók az elmúlt napokban azt a hazugságot állították, hogy a csepeli önkormányzat Sárosi Tibor művésszel azért kötött vállalkozási szerződéseket különböző művészi alkotások készítésére, mert Németh Szilárd országgyűlési képviselő rokona. Ezzel szemben az igazság az, hogy a Fidesz alelnöke és Sárosi Tibor szobrászművész között semmilyen rokoni kapcsolat sincs. A híresztelést a csepeli szocialisták indították el sok évvel ezelőtt. Először azt állították, hogy Sárosi Németh Szilárd húga, majd unokanővérének nevezték. Amikor kiderült, hogy Sárosi keresztneve Tibor, akkor már azt terjesztették, hogy Németh Szilárd férfi rokona. Ehhez képest se nem női se nem férfi rokona Németh Szilárdnak. 

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata büszke Sárosi Tibor alkotásaira, aki már az MSZP-s önkormányzati ciklus idején is dolgozott a kerületben szobrászművészként. Az akkori szocialista polgármester regnálása alatt készült Csepelen többek között a Béke téri Trianon emlékmű. Magyarország egyik legszebb trianoni emlékművének érdekessége, hogy annak köztéri elhelyezését a szocialista városvezetés megtiltotta. Így az a Béke téri Jézus Szíve katolikus templom kertjében lett felállítva. Ugyancsak az MSZP-s időszakban készítette Sárosi Tibor a királyerdei református templomnál lévő Wass Albert emlékművet és a Szent Imre téri református templomban lévő Károli Gáspár domborművet is. Nevéhez fűződik ezen kívül a Kis-Duna-parton álló Kolonics szobor, amellyel a szobrászművész a csepeli kötődésű Kolonics György kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok kenusnak állított méltó emléket.

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata sajnálatosnak tartja, hogy magukat komoly médiumnak tartó újságok mindenféle ellenőrzés, vagy rákérdezés nélkül átveszik a csepeli szocialisták hazugságait. Az önkormányzat jó hírnevének megsértése miatt megtetette a szükséges jogi lépéseket.

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata

sajtóosztály

 

Közlemény: 1, 7 milliárd forint Csepelnek városrehabilitációra

 

Sorra nyeri a pályázatokat a kerület

A kerületi városrehabilitációs pályázatok közül az elmúlt évek eddigi legnagyobb összegű támogatását sikerült elnyernie Csepelnek.

A fővárosi kerületek közül egyedül Csepel az, amelyik három Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) kiírásban is sikeresen szerepelt, a most elnyert összeg pedig az eddigi legnagyobb a kerület életében.

A pályázaton elnyert 1,7 milliárd forintot Csillagtelep városrész megújítására fordítja az önkormányzat. A pénzből megújul többek között tizenegy lakóépület, továbbá közterületek és közintézmények. Emellett térfigyelő kamerarendszer is kiépül, egy használaton kívüli épületet pedig közösségi központtá alakítanak. Az összegből jut munkaerőpiaci-integrálódást elősegítő programokra is. A beruházás önerő nélkül, 100 százalékban pályázati forrásból valósul meg.

A Borbély Lénárd vezette csepeli önkormányzat egyik fő célja, hogy a kerületben minden panelépület és az összes városrész megújuljon. Köszönet a Fővárosi Önkormányzatnak a támogatásért, Németh Szilárdnak a sikeres pályázat érdekében nyújtott közbenjárásáért, valamint a magyar kormánynak a döntésért.

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

 

Közlemény: Jelentős pénzügyi hiba: vizsgálatot rendelt el a csepeli polgármester

 

Nem szándékos, de súlyos tévedésre derült fény a csepeli önkormányzat pénzügyi kimutatásában. A hibát az okozta, hogy - más megtakarítások mellett -, a költségvetésben a kerület 2 milliárd forint értékű államkötvény-papírjait az önkormányzat pénzügyi vezetője egy törvényváltozás után, tévedésből duplán szerepeltette. Így akaratlanul is azt a látszatot keltette, mintha nem 2 milliárd, hanem 4 milliárd forint lenne az önkormányzat általános tartaléka. Ezzel a nem szándékos szakmai hibával megtévesztették a képviselő-testület tagjait is. 

A pénzügyi vezető elismerte a hibát és felelősségét, ezért Borbély Lénárd csepeli polgármester elfogadta a felmondását. A mai képviselő-testületi ülésen a polgármester egyúttal vizsgálatot rendelt el a könyvvizsgálók bevonásával. A történtek miatt a korábban ismert 7,8 milliárd forint helyett így a valóságban „csak” 5,8 milliárd forinttal javult a csepeli önkormányzat pénzügyi helyzete 2010 óta. Akkor a szocialista vezetés csődközeli helyzetben, 3,8 milliárd forintos hiánnyal adta át a kerületet. Ehhez képest van most 2 milliárd forintos többlete Csepelnek.

Súlyos, de nem szándékos pénzügy technikai-hiba történt, de a korábban meghozott fejlesztéseket és beruházásokat ez nem érinti. A kerület biztonságosan működhet és fejlődhet tovább. A vizsgálat eredményét az önkormányzat nyilvánosságra fogja hozni.

 

Budapest, 2017. június 28.

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata

 

Közlemény: Hazudik a baloldal a csepeli tüdőgondozóról

 

Szabó Szabolcs és a mögötte álló álbaloldali összefogás Rétvári Bence államtitkár válaszát kiforgatva hazudik a csepeli tüdőgondozóról.

Az egészségügy átalakítása után a tüdőgondozók fenntartása nem az önkormányzatok feladata. Az ilyen tartalmú szerződések évek óta hatályukat veszítették.

Amit Csepelen a szocialisták több évtized alatt hagytak lepusztulni, azt 2010 óta a Fidesz folyamatosan hozza rendbe. Így fog ez történni a tüdőgondozóval is. 

A birkózócsarnokon megspórolt 100 millió forintból és Németh Szilárd országgyűlési képviselő közbenjárásával rendbe fogjuk tenni a csepeliek számára a tüdőgondozás körülményeit.

 

Borbély Lénárd

Csepel polgármestere

 

Közlemény: Csepel és a közösségi közlekedés lehet az olimpia legnagyobb nyertese              

Utoljára frissítve: 2017. december 15., péntek 13:26

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail