Rólunk írták

2015. november 17. kedd, 15:17

csaladok parkja budapest ingyenes jatszoter varkastely 3 1024x4982019.04.26. - Családok Parkja: ingyenes szuper játszótér Budapesten

Új, ingyenes játszótérrel és többfunkciós szabadidő parkkal várja az érdeklődőket a csepeli Családok Parkja, ahol 0-99 éves korig mindenki megtalálja a számára ideális programot.

Forrás: szallas.hu

 

 

 

 

csepel utepites focuspoint 272x153

2019.03.12- 7 kilométernyi földutat aszfaltoznak le Csepelen

Több mint 3 milliárd forintból összesen 7 kilométer földutat aszfaltoznak le Csepelen idén a fővárosi útépítési program keretében – jelentette be a 21. kerület polgármestere.

Forrás: hirtv.hu

 

 

 

 

 

06csepeligyilkossagMTIMarjaiJanos 780x5192019.01.08. - Tíz évvel ezelőtt történt a csepeli kettős gyilkosság

Tíz éve ölette meg Deme Gábor, az MSZP volt önkormányzati képviselője a szintén szocialista politikusként is ismert Takács István iskolaigazgatót, valamint Papp László tanárt Kun Tamás gondnokkal.

Forrás: magyaridok.hu

 

 

 

 

 

 

5deaa54d855d7e2632d347444f1d50ef2f79abec

2018.11.23 - Új műszereket, eszközöket kapott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

Négy önkormányzat támogatásának köszönhetően a betegellátáshoz szükséges új műszereket, eszközöket kapott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház összesen 70 millió forint értékben.

Forrás: 888.hu

 

 ,

 

 

 

 

 

Lengyelorszag fuggetlensege visszaszerzesenek 100. evforduloja 05 KB 800x5332018.11.22-Csepelen tartotta a főváros a megemlékezést
Lengyelország függetlensége visszaszerzésének 100. évfordulója alkalmából emlékplakettet helyeztek a Csepeli Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont területén. Az emlékplakett alkotója Ducki Krzysztof képzőművész.

Forrás: lokal.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

Nevtelen

2018.10.16 - Átadták a Budapesti Szabadkikötő új logisztikai csarnokait

Átadták a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. új logisztikai csarnokait kedden a csepeli szabadkikötő létrehozásának 90. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Csepelen.

Forrás: webradio.hu

 

 

 

 

 

 

 

urmanczy origo2018.10 - Urmánczy Nándor néhai képviselőnek állítottak szobrot Csepelen

Az erdélyi származású Urmánczy Nándor néhai országgyűlési képviselőnek állított emlékművet avatott a XXI. kerületi önkormányzat hétfőn a csepeli Daru-dombon.

Forrás: origo.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TBE 0842

2018.09 - Megújul a csepeli járóbeteg-szakellátás, gyemek pulmonológiai rendelő is épül

Összesen 1,9 milliárd forint jut a csepeli járóbeteg-szakellátók fejlesztésére az Egészséges Budapest Program (EBP) részeként – jelentette be Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere. Elmondta, az egykori csepeli szülőotthon épülete teljesen megújul, kialakítanak egy új gyermek pulmonológiai rendelőt, belgyógyászati szakrendelést és sürgősségi ambulanciát. Borbély Lénárd beszélt a központi telephelynek számító Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat és Szakrendelő 2004 és 2006 közötti teljes épületgépészeti rekonstrukciójáról is.

Forrás: Magyar Hírlap

gondola.hu

echo tv

hirtv

M1 híradó

 

 

hirtv2018.09 - Nem tetézik a káoszt, több beruházást is elhalasztanak

Több tervezett önkormányzati beruházást is elhalaszt Csepel, hogy ne súlyosbítsa tovább az egyszerre indult állami beruházások miatt káoszossá váló közlekedési helyzetet. A lezárások miatt több mint a duplájára nőtt a fővárosba tartó autósok menetideje.

Forrás: hirtv.hu

 

 

 

 

TBE 6182

2018.07 - Őket ismerték el a kerület napján

Csepel napján díszpolgári címet kapott Jenei János pedagógus és Sára Ernő tervezőgrafikus. A testület posztumusz díszpolgári címben részesítette dr. Koncz Jánost, a kerület egykori főjegyzőjét. Csepel Örökség Díjjal ismerték el Mahó Andrea színésznő, énekesnő és dr. Szentkirályi Aladár, a Fasang Árpád Zeneiskola igazgatója munkáját.

Forrás: Lokál Extra

 

 

 

 

GMA 18972018.06Csepelen indult el az értelmi fogyatékosokat segítő országos program

Megnyílt az első önálló életviteli centrum, ami az érintetteket és családjaikat is támogatja többek között a hatékonyabb kommunikáció megvalósításában. Értelmi fogyatékos emberek önálló életvitelét segítő központ nyílt hétfőn Csepelen. Egy uniós projekt keretében összesen 851 millió forintot kapott húsz szolgáltató központ létrehozására az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ), melyek közül a csepeli intézmény az első a sorban.

Forrás: pestpilis.hu

 

 

GMA 44122018.05 - Nyugdíjasok vízre szállása

A városnéző sétahajózás évek óta a legnépszerűbb kerületi programok egyike, a nyugdíjasok számára biztosított hajókázás idei második turnusa is nagyon sikeres volt: jó hangulat, zene, tánc jellemezte. A csepeli önkormányzat ezúttal is közel háromszáz nyugdíjast látott vendégül a Zsófia Főhercegné sétahajó fedélzetén.

Forrás: Lokál

 

 

 

 

 

TBE 89702018.04 - Labdarúgás: a volt francia válogatott Louis Saha csepeli diákoknak beszélt a fociról

Csepelen járt a Manchester United és a francia labdarúgó-válogatott korábbi kiváló csatára Louis Saha. Az angol klub, valamint marketingpartnere a Gulf Oil hazai képviselete meghívására Budapestre érkezett játékos, a Csepeli Utánpótlás Sportegyesület U13-as csapatának edzésére látogatott el a Nagy Imre Általános Iskola műfüves pályájára. A játékos honlapunknak adott nyilatkozatában többek között arról is beszélt, hogy a profi karrierről álmodó fiataloknak nagyon sok áldozatot kell hozniuk céljaik eléréséhez. A siker ugyanis a munkában rejlik. A tehetség nem elegendő hozzá.

nemzetisport.hu

 

 

GMA 67832018.03 - Átadták a fővárosban a betegellátó osztályt

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet 125 millió forintból felújított sürgősségi betegellátó osztályát tegnap adták át. Cserháti Péter, a kórházfejlesztésekért felelős miniszteri biztos kiemelte, ez az első elkészült beruházás az Egészséges Budapest programban.

Magyar Idők

 

Megújult a Dél-pesti kórház sürgősségi osztálya

Átadták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház az Egészséges Budapest Program (EBP) keretein belül 125 millió forintos forrásból felújított sürgősségi betegellátó osztályát. Cserháti Péter, a kórházfejlesztésekért felelős miniszteri biztos hangsúlyozta: ez az első elkészült beruházás az Egészséges Budapest Programban.

Lokál

 

TBE 35002018.03 - Honvédségi toborzó irodát nyitnak

Honvédségi toborzó irodát nyitnak Csepelen – az erről szóló nyilatkozatot Simicskó István honvédelmi miniszter, Németh Szilárd (Fidesz–KDNP), az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke és Borbély Lénárd(Fidesz–KDNP) csepeli polgármester írta alá hétfőn Budapesten. Évente három-négyszáz emberrel tudnak szerződést kötni – közölte a miniszter.

Magyar Hírlap

 

 

 

 

 DSC31192018.02 - Fejlesztés a Jedlikben: európai színvonalú lesz az iskola

A Jedlik Ányos Gimnázium fejlesztésével kapcsolatos lehetőségeket, ötleteket vitatta meg első ülésén az a tanácsadó testület február 26-án, amelynek ismert közéleti személyek, tanárok, a diákok képviselője a tagjai. Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a testület elnöke az ülés után sajtótájékoztatót tartott a polgármesteri hivatal épületében.  

Magyar Hírlap

hir.ma

Magyar Idők

atv.hu

hirado.hu

Magyar Idők

 

jegyes2018.02 - Egyéves a jegyescsomag

Gyűrűpárna és esküvői munkafüzet - ez a két legkedveltebb tárgy a jegyescsomagból a csepeli párok szerint. Az elmúlt évben 177 útravaló csomagot adtak át a kerületben, mely idén újabb elemmel bővül. A kezdeményezéshez kapcsolódó újdonságokról közös sajtótájékoztató keretében számolt be a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Csepeli Önkormányzat február 14-én. Az eseményen részt vett Király Nóra, a FICSAK alapítója, Novák Katalin államtitkár, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, valamint Borbély Lénárd polgármester.

 

 

 

kormany.hu

csalad.hu

magyarhirlap.hu

lokal.hu

sztarklikk.hu

pestisracok.hu

index.hu

 

 

TBE 76992018.01 - Újabb egészségügyi fejlesztés – két háziorvosi rendelőt újítanak fel Csepelen

Közel százmillió forintból újul meg két háziorvosi rendelő Csepelen - jelentette be Borbély Lénárd polgármester és Németh Szilárd országgyűlési képviselő január 19-i közös sajtótájékoztatójukon. A fejlesztés keretében elsőként a Csikó sétányon és a Táncsics Mihály utcában lévő háziorvosi rendelő és pszichiátriai szakrendelő energetikai korszerűsítésére kerül sor.

 

magyaridok.hu

pestpilis.hu

 

 

 

fekvo2017.12 - Kőkeresztet állítottak Csepelen

 

Kőkeresztet adtak át Csepelen az Ady Endre út 25. szám előtti közterületen advent első vasárnapján. A feszület állítását Németh Szilárd országgyűlési képviselő kezdeményezte, melyet a csepeli önkormányzat képviselőtestülete szintén támogatott. 

 

Magyar Idők:

Kőkeresztet állítottak fel és szenteltek meg tegnap kora este a csepeli Ady Endre úton található Lidl áruházzal szemben.

A fehér műkő kereszt a talapzattal együtt három méter magas, és kovácsoltvas kerítés fogja körbe. Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke az esemény kapcsán közölte, hogy a keresztet az ő kezdeményezésére a kereszténység nemzet és közösségmegtartó szerepének erősítése, a keresztény értékek megőrzése érdekében állítják fel. Csepel két kőfeszületét tavaly újíttatta fel az önkormányzat a helyi lakosság örömére.

pestisracok.hu

888.hu

 

jegpalya2017.11 - Újra várja a téli sportok kedvelőit a csepeli jégpálya

Ismét megnyitotta kapuit a csepeli jégpálya, mely november 30. és február 28.-között minden nap várja az érdeklődőket.

hirstart.hu

 

 

 

 

 

 

 

TBE 43022017.11 - Leleplezték Czibor Zoltán és Tóth II. József emlékművét

 

Felavatták a Tóth II. József és Czibor Zoltán labdarúgók pályafutásának emléket állító egész alakos bronz szobrot a Béke téren, a Csepel Stadion bejáratánál november 25-én abból az alkalomból, hogy a magyar labdarúgó válogatott 64 évvel ezelőtt, ezen a napon győzte le az angol válogatottat az „évszázad mérkőzésén” a londoni Wembley Stadionban. 

webradio.hu,

ma.hu,

 

 

 

TBE 39512017.11 - Elkészült a Kis-Duna-parti közvilágítás újabb szakasza

 

A Kis-Duna-parti közvilágítás újabb szakaszát adták át november 24-én a Daru-dombon. A beruházásnak köszönhetően 2725 méter hosszan korszerű, energiatakarékos világítási rendszer épült ki a sétányon. Az eseményen jelen volt Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester is.

pestpilis.hu,

 

 

 

 

IMG 53512017.11 - Megújult az Erdősori bölcsőde

 

A Mázoló utcában található Erdősori bölcsődébe járók játszóudvarát is felújították. Borbély Lénárd polgármester elmondta, a csepeli önkormányzat számára fontos a jövő nemzedéke, gyermekeink jövője. Virág Ágnes részlegvezető arról számolt be, hogy nagy nap ez mind a gyerekek, mind a nevelők számára, és nagy örömmel vették birtokba a felújított játszóudvart.

lokal.hu

 

 

 

 

csillag2017.11 - 1,7 milliárd forintot nyert Csillagtelep

 

Mintegy 1,7 milliárd forintot nyert a Főváros XXI. kerülete, vagyis Csepel önkormányzata pályázat alapján az Új Széchenyi Terv Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programjának keretében városrehabilitációra – tájékoztatta Csepel önkormányzata hétfőn az MTI-t.

orientpress.hu

hir.ma,

napi.hu,

magyarhirlap.hu,

lokal.hu,

hirado.hu,

magyaridok.hu

 

Integrált szabadtéri tornapark 

csaladinet.hu

 

Élő Örökség

Bunker a Tamariska-domb alatt; 56-os emlékkiállítás és érdekes helytörténeti gyűjtemény Csepelen.

Echo TV

 

Kolonics György Sétány névadó ünnepség(2017.06.04): 

kormany.hu

magyaridok.hu

origo.hu

hirado.hu

 

Kipróbáltuk Magyarország első jégfolyosóját Budapesten

 

Borbély Lénárd a budai fonódó villamosrendszer mintájára kapcsolná Csepelt a belvároshoz

 

Az ATV Start vendége február 4-én Borbély Lénárd, Csepel polgármestere volt.

 

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a köztévé reggeli műsorában beszélt a csepeli hévet és a kerületi közlekedést érintő fejlesztésekről. A felvétel elérhető ide kattintva ('34 perc 45 másodperctől).

 

A 2015-ös esztendőben Borbély Lénárd csepeli polgármesternek ítélték a Bocskai-díjat a testvérvárosi kapcsolatok és a nemzet újraegyesítése érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként.

 

Borbély Lénárd polgármester az EchoTV Napi aktuális című műsorában 2015.12.09-én

 

A TV2 Tények című műsorában Önök is megnézhetik, hogyan hasznosítjuk az óvodai fajátékok készítése során keletkezett hulladékot: (a csepeli összefoglaló 01:01:02-től látható)

 

Interjú a Magyar Demokrata hetilapban XIX évf. 41. számában

 

Csepel polgármestere, Borbély Lénárd volt a vendég az Echo TV Mélymagyar című műsorában

 

Csepel is Fogyasztóbarát Település címet kapott

Utoljára frissítve: 2019. május 02. csütörtök, 10:22