TISZTELT CSEPELIEK!

Korábbi hagyományainkhoz híven, Önkormányzatunk a Csepel jövőjét érintő legfontosabb döntéseket az itt élők megkérdezésével, a csepeliek véleménye alapján kívánja meghozni. Arra is vállalkozunk, hogy hosszú távon, nem pusztán egyetlen választási időszakra fektessük le Csepel fejlesztésének alapelveit.
A 3. Csepeli Konzultáció, melynek kérdőívét most a kezében tartja, ezt a célt szolgálja.
A konzultáció a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület kezdeményezésére jött létre, mely szervezetnek ezúton is köszönöm, hogy értékes észrevételeivel rendszeresen segíti Csepel fejlődéséért végzett munkánkat!

Döntsünk közösen!

Épüljenek-e további utak és járdák a kerületben? Bővüljenek-e a parkolási lehetőségek? Milyen lehetőségeket, támogatásokat kapjanak a kerületi családok? Helyes irány-e a bölcsődék, óvodák és iskolák felújítása? Hogyan segítsük a csepeli nyugdíjasokat? Mely területeken fejlesszük a csepeli egészségügyet? Támogassuk-e a rendőrséget a közrend és a közbiztonság fenntartásában? Folytatódjon-e a Kis-Duna-part megújulása?
Ezekben és több más, fontos helyi kérdésben szeretném kikérni az Ön véleményét is!

Kerületünk fejlődése közös ügyünk!

Kérem, hogy a következő oldalakon található kérdőív kitöltésével Ön is ossza meg velünk véleményét a kerület fejlődését és a csepeliek boldogulását segítő önkormányzati tervekről.

Vegyen részt Ön is közös otthonunk, Csepel jövőjének alakításában!
 


Borbély Lénárd
Csepel polgármestere

Kérdőív


TISZTELT CSEPELI VÁLASZADÓ! KÉRJÜK, MINDEN KÉRDÉSNÉL TEGYEN X-ET AZ ÖN VÉLEMÉNYÉT LEGJOBBAN KIFEJEZŐ VÁLASZLEHETŐSÉG MELLETTI NÉGYZETBE. KÖSZÖNJÜK, HOGY A KÉRDŐÍV KITÖLTÉSÉVEL ÖN IS RÉSZT VESZ CSEPEL JÖVŐJÉNEK ALAKÍTÁSÁBAN!
Az online kérdőív kitöltésére 2019. augusztus 15-ig van lehetőség.

1. ÚTÉPÍTÉS ÉS JÁRDAÉPÍTÉS
Az elmúlt években közel 17 km új út, járda és csapadékcsatorna épült meg Csepelen, további 5 km már a tervezőasztalon van, és még 8 km megépítésére pályázunk Magyarország Kormányánál.

Egyetért-e Ön azzal, hogy továbbra is kiemelt figyelmet kapjon a hiányzó új utak, járdák és csapadékvíz-elvezetés kiépítése Csepelen?

IGEN, egyetértek

NEM, nem értek egyet

2. PARKOLÁS
Egyre több a gépkocsi Csepelen, sőt a környező települések lakói is gyakran rakják le autóikat a kerületben. Csepel Önkormányzata a kerületi autósok kényelme érdekében a kerületben további parkolóhelyek kialakítását tervezi.

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Önkormányzat bővítse a parkolási lehetőségeket a kerületben, hogy a csepeliek számára ne jelentsen gondot a jövőben a parkolás?

IGEN, egyetértek

NEM, nem értek egyet

3. CSEPELI GYERMEKSZIGET PROGRAM
Önkormányzatunk 2015-ben meghirdette a Csepeli Gyermeksziget Programot, mert hiszünk benne, hogy a csepeli családok boldogságának és kerületünk jövőjének kulcsát az itt élő gyermekek, az ő sorsuk és gondtalan felcseperedésük jelenti. Eddig 45 játszóteret és játszóudvart újítottunk fel, Bringavárost építettünk, játszóházat nyitottunk, tornaszobákat és sóbarlangot adtunk át az óvodásoknak, számtalan szórakozási és sportolási lehetőséget teremtettünk a csepeli gyermekeknek.

Egyetért-e Ön azzal, hogy Csepel Önkormányzata folytassa a megkezdett Csepeli Gyermeksziget Programot és mindent megtegyen a kerületi gyermekek jövőjéért?

IGEN, egyetértek

NEM, nem értek egyet

4. BÖLCSŐDÉK, ÓVODÁK, ISKOLÁK FELÚJÍTÁSA
Önkormányzatunk 2019-ig az összes csepeli fenntartású gyermekintézmény, bölcsődék, óvodák felújítását befejezi. Bár az iskolák fenntartása már nem az önkormányzatok, hanem a tankerületek feladata, Csepel Önkormányzata mégis azt tervezi, hogy nem vár a tankerületre, hanem saját maga megkezdi a csepeli iskolák felújítását.

Egyetért-e ön azzal, hogy Csepel Önkormányzata a kerületi bölcsődék és óvodák sikeres megújítását követően a csepeli iskolák felújításához is, akár saját pénzből, mielőbb hozzákezdjen?

IGEN, egyetértek

NEM, nem értek egyet

5. CSALÁDOK TÁMOGATÁSA
Csepel Önkormányzata számára nagyon fontos a családok segítése: az étkezési támogatások, az ingyenes bölcsődei ellátás, az ajándék tisztasági csomag, az iskolakezdési utalvány, a rengeteg ingyenes családi program, a megújult Rákóczi Kert – Családok Parkja mind a családok érdekét szolgálja.

Egyetért-e Ön azzal, hogy az eddigiekhez hasonlóan, Csepel Önkormányzata a jövőben is segítse a kerületi családok életét és boldogulását?

IGEN, egyetértek

NEM, nem értek egyet

6. IDŐSEK, NYUGDÍJASOK TÁMOGATÁSA
Csepel Önkormányzata tisztelettel gondol az itt élő idősekre, akik áldozatos munkájukkal megteremtették Csepel hagyományait, iparát, kultúráját és oly sok mindent, amire a múltban és a jelenben is büszkék lehetünk. Csepel összetartozó közösségének erkölcsi kötelessége, hogy nagyszüleinkről, a kerületben élő idős emberekről közös akarattal gondoskodjunk.

Egyetért-e Ön azzal, hogy Csepel Önkormányzata a jövőben is kiemelten segítse, támogassa a kerületben élő időseket és nyugdíjasokat?

IGEN, egyetértek

NEM, nem értek egyet

7. EGÉSZSÉGÜGY
Csepel Önkormányzata az elmúlt években számos nagy értékű és nélkülözhetetlen orvosi eszközt, műszert vásárolt a csepeliek egészségügyi ellátása érdekében, új szakrendeléseket hoztunk a kerületbe, több háziorvosi rendelőt és a tüdőgondozót is kívül-belül felújítottuk.

Egyetért-e Ön azzal, hogy Csepel Önkormányzata tovább folytassa Csepel egészségügyének fejlesztését?

IGEN, egyetértek

NEM, nem értek egyet

8. CSEPELI ZÖLD SZIGET PROGRAM
Önkormányzatunk 2018-ban elindította a Csepeli Zöld Sziget Programot. Ennek keretében sokat teszünk azért, hogy Csepel még zöldebb, még szebb, természetközeli kerület legyen. Közterületeinken 2000 új fa telepítését kezdtük meg, ingyenes akcióink keretében több száz gyümölcsfa csemetét, több ezer kerti cserjét, több tízezer virágpalántát, több tucat komposztládát osztottunk szét a csepeli családok között.

Egyetért-e Ön azzal, hogy Csepel Önkormányzata a megkezdett Zöld Sziget Programot és az ingyenes zöld akciókat a jövőben is tovább folytassa?

IGEN, egyetértek

NEM, nem értek egyet

9. KIS-DUNA-PART
12 évvel ezelőtt, a régi kerületi vezetés a Kis-Duna-partra hatalmas lakópark építését tervezte, amit akkor sikerült megakadályozni. Csepel Önkormányzatának mai vezetése semmi ilyesmire nem ad engedélyt, kizárólag olyan fejlesztéseket támogatunk a Kis-Duna-parton, amelyek a családok kikapcsolódását és a sportolást szolgálják.

Egyetért-e Ön azzal, hogy a csepeli Kis-Duna-partot őrizzük meg zöldterületként és a kerületiek pihenése, sportolása érdekében fejlesszük tovább?

IGEN, egyetértek

NEM, nem értek egyet

10. CSEPEL SC
A Béke téri Csepel SC pálya jelenleg egy külföldi befektető cég kezében van, amely a sporttelepet elbontaná és a helyére lakóparkot építene. Csepel Önkormányzata ezt nem engedélyezi, mert a nagy múltú és közkedvelt Béke téri pálya a jövőben is sport célokat kell szolgáljon. Sőt, ha ismét köztulajdonba kerülne a terület, azonnal hozzákezdenénk annak sport célú felújításához.

Egyetért-e Ön azzal, hogy Csepel Önkormányzata ne engedje, hogy a Béke téri Csepel SC pálya helyén lakópark épüljön, hanem ragaszkodjunk a sportpálya megmaradásához, és ha lehetőség nyílik rá, akkor a jövőben újítsuk is fel?

IGEN, egyetértek

NEM, nem értek egyet

11. SZOCIÁLIS TÁMOGATÁSOK
Csepel Önkormányzata többféle szociális támogatással segíti a kerületben élő rászorulókat: lakhatási támogatás, gyógyszertámogatás, ápolási támogatás, temetési segély, gyermekvédelmi támogatás, nevelési segély, gyermekétkeztetési díjkedvezmény stb.

Egyetért-e Ön azzal, hogy Csepel Önkormányzata a jövőben is segítse szociális támogatásokkal az erre rászoruló kerületi lakókat?

IGEN, egyetértek

NEM, nem értek egyet

12. KÖZBIZTONSÁG
A statisztikák szerint ma már Csepel az egyik legbiztonságosabb kerület Budapesten. Csepel Önkormányzata saját közterület-felügyeletet tart fenn, térfigyelő és rendszámfelismerő biztonsági kamerákat szereltünk fel, korszerű gépkocsikkal és motorkerékpárokkal segítjük a csepeli rendőrséget, együttműködünk a kerületi kaptánysággal, hogy minél több rendőr legyen a csepeli utcákon.

Egyetért-e Ön azzal, hogy Csepel Önkormányzata a rendőrséggel együttműködve, a továbbiakban is minden segítséget megadjon a kerület közrendjének és közbiztonságának fenntartása érdekében?

IGEN, egyetértek

NEM, nem értek egyet

13. HAJLÉKTALANOK
Sokakat zavart, hogy Csepel több közterületét hajléktalanok foglalták el, ott éltek, ott aludtak és sokszor szükségleteiket is a szabadban végezték el. Csepel Önkormányzata határozott lépéseket tett ez ellen, és a helyzet mára sokat javult. Fontos, hogy a kerületi hajléktalanokat nem hagyjuk sorsukra, hiszen rendelkezésükre állnak a szükséges hajléktalanszállók, és az Önkormányzat a nappali ellátásukról is gondoskodik.

Egyetért-e Ön azzal, hogy Csepel Önkormányzata lépjen fel határozottan a csepeli közterületek rendje és a köztisztaság érdekében, ugyanakkor amennyire ez lehetséges, próbáljon segíteni a hajléktalanok sorsán is?

IGEN, egyetértek

NEM, nem értek egyet

Maradjunk kapcsolatban!

ELÉRHETŐSÉGEINEK MEGADÁSÁVAL KAPCSOLATBAN MARADHAT VELÜNK, HA SZERETNE A JÖVŐBEN IS SZEMÉLYES TÁJÉKOZTATÁST KAPNI AZ ÖNT ÉRINTŐ CSEPELI HÍREKRŐL, LEHETŐSÉGEKRŐL, DÖNTÉSEKRŐL.

AZ ADATOK MEGADÁSA ÖNKÉNTES!

ADATKEZELÉSI HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT:
Az itt található jelölőnégyzet kiválasztásával és az elküld gomb megnyomásával elismerem, hogy az adatkezelési tájékoztatót megismertem, valamint hozzájárulok, hogy Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata személyesen, postai úton, vezetékes telefonon, mobil telefonon, elektronikus úton (e-mailen) megkeressen és a megadott személyes adataimat a fenti célból kezelje.

Felelős kiadó: Budapest XXI. Kerület Csepel Polgármesteri Hivatala (1211 Budapest, Szent Imre tér 10.)